03/05/14 VV Capelle 2-2 BVV Barendrecht

03/05/VV CapelleBVV Barendrecht14 – 14:30
VV Capelle 2-2 BVV Barendrecht
Sportpark ’t Slot
± 800 toeschouwers
Topklasse Zaterdag

Zowel Capelle als Barendrecht draaiden een matig seizoen dit jaar in de Topklasse Zaterdag. Waar de gasten van vandaag vorig seizoen nog lang bovenin draaiden, zijn beide ploegen voorafgaand aan deze wedstrijd nog niet zeker van lijfsbehoud. De gastheren van vandaag hebben bij de aftrap vier punten voorsprong op de nummer 13 -VV Noordwijk- dat play-offs moet gaan spelen om degradatie te voorkomen. Zeker met het oog op volgende week, Noordwijk – Capelle staat dan op het programma, is er de gastheren veel aan gelegen zich vandaag al veilig te spelen, om het niet onnodig spannend te laten worden volgende week.
Barendrecht heeft precies één puntje meer, maar met nog slechts twee wedstrijden te gaan lijkt dit voldoende te zijn voor handhaving. Toch werd er de gehele wedstrijd met een schuin oog naar Katwijk gegluurd, waar VV Katwijk voor zijn allerlaatste kans vecht tegen, inderdaad, Noordwijk. Winst van de Katwijkers zou de kans op overleving nog mogelijk houden, bij elk ander resultaat is het over en uit voor de landskampioen.

Het in 1930 opgerichte VV Capelle is een vereniging die al een tijdje aan haar limiet zit. Er zijn zo’n 1500 leden bij deze vereniging en meer kunnen ze er ook niet kwijt op hun fraaie sportpark ’t Slot. Al jaren geldt er dan ook een ledenstop.
VV Capelle was de allereerste club in Nederland die zich verzekerd wist van deelname aan het eerste seizoen van de Topklasse. In de hoofdklasse werd de club vier maal tweede, maar nooit wist het beslag te leggen op een titel.

Het in 1926 opgerichte BVV Barendrecht is met 2100 leden één van de grootste amateurverenigingen van Nederland. Net als de thuisploeg zijn ze vanaf het begin van de Topklasse vertegenwoordigd in de hoogste afdeling. De rood-witten zijn in hun geschiedenis twee keer kampioen van de Hoofdklasse geworden, maar grepen beide keren naast de titel van algeheel amateurkampioen. De eerste titel werd behaald in 1998. Toen werd op de slotdag van de competitie GVVV verslagen. Volgende week komt GVVV weer op de slotdag naar De Bongerd, weer betreft het een kampioenswedstrijd. GVVV heeft de beste papier om volgende week de titel de bemachtigen. Ook Spakenburg, IJsselmeervogels en HHC maken nog kans op de titel in een ongekend spannende laatste competitieronde.

De wedstrijd van vandaag begon goed, met aanvallend voetbal van beide kanten. Capelle greep al na zeven minuten de voorsprong via aanvoerder Bosscha. Goed nieuws voor de thuisploeg want ook Noordwijk pakte een voorsprong in Katwijk. Vlak na de 1-0 mist Capelle enkele grote kansen. De grootste kans was voor oud-prof Niels Vorthoren maar hij miste alleen voor het doel. Aan het gemopper langs de lijn te horen was dit niet de eerste keer dat de oud-speler van onder andere Willem II en Excelsior faalde.
Langzamerhand verstevigde Barendrecht haar grip op de wedstrijd en na een half uur spelen viel de terechte 1-1. Gelukkig voor de groen-witten verspeelde Noordwijk haar voorsprong voor rust alweer volledig en gingen zij met een 2-1 stand rusten. Dit haalde de druk van de ketel voor beide ploegen vandaag op ’t Slot.

In de tweede helft pakte VV Capelle redelijk vlot alweer de voorsprong, weer na zeven minuten spelen is het raak via Peter de Lange. Deze stand lijkt de eindstand te worden. Toch valt in de 89e minuut nog de 2-2 voor Barendrecht. Beide ploegen vinden het dan wel welletjes en er ontrolt zich een soort Heracles – Ajax tafereel. Capelle tikt de bal op eigen helft rond en Barendrecht staat het de handen in de zij op eigen helft te wachten. Van de zes minuten blessuretijd (Danny Monster van Barendrecht raakte ernstig geblesseerd aan zijn knie en moest per brancard het veld verlaten) liet de scheidsrechter er dan ook maar één volledig uitspelen. Hij vond het daarna wel welletjes, net als de beide elftallen en hun supporters. Beide ploegen handhaven zich in de Topklasse.

Noordwijk verloor bij VV Katwijk en moet nu zelfs weer gaan vrezen voor directe degradatie. Het gat met Katwijk is nog maar drie punten en de Katwijkers hebben een beter doelsaldo. Noordwijk ontvangt volgende week Capelle terwijl Katwijk naar HHC moet, dat nog een theoretische kans op de titel heeft. Grootste kans op die titel hebben de elf van GVVV, die volgende week, net als wij, naar De Bongerd komen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.