04/05/14 USV Hercules 4-2 KVV Quick’20

USV Hercules04/05/14 – 14:00Quick'20
USV Hercules 4-2 KVV Quick ’20
Sportpark Voordorp
± 2.500 toeschouwers
Hoofdklasse C Zaterdag

Tegen het einde van het seizoen is het vrij lastig om van tevoren al te kiezen naar welke wedstrijd we gaan. De ene wedstrijd ziet er op papier leuk uit, maar gaat nergens meer over. De andere wedstrijd lijkt op voorhand niks te zijn, maar wordt een hele interessante wedstrijd omdat de belangen hoog zijn. Zo komen wij uit bij de wedstrijd van USV Hercules dat bovenaan staat vlak voor het einde van de competitie.

Hercules is een 19e-eeuwse club uit Utrecht werd in 1882 opgericht als cricketclub. De voetbalafdeling werd in 1889 aan de vereniging toegevoegd. Het grootste gedeelte van haar geschiedenis acteert Hercules in de tweede klasse. Vorig seizoen promoveerde de Herculanen uit de eerste klasse en nu staan ze dus voor hun tweede promotie op rij, op weg naar hun debuut in de Topklasse.

Met Quick’20 uit Oldenzaal komt er een geduchte tegenstander op bezoek. De gasten hebben in de laatste acht wedstrijden 24 punten vergaard en staan op de tweede plaats, slechts twee puntjes achter de koploper. Het is de laatste horde die Hercules moet nemen om zich kampioen te mogen noemen. Met nog één wedstrijd te gaan na deze speelronde is Hercules bij winst niet meer te achterhalen door de ploeg uit Oldenzaal.

Quick’20 is in 1920 opgericht als gymnastiek- en korfbalvereniging. Binnen een maand is er echter al sprake van een voetbalafdeling bij de vereniging en binnen vier jaar kunnen ze het eerste kampioenschap op hun palmares schrijven. De enige titel in de hoofdklasse werd pas in 1993 behaald, na een overwinning op het Groningse Be Quick. (dat vandaag degradeerde uit de zondag Topklasse) In die Topklasse kwam Quick’20 twee seizoenen uit. Na een onrustig debuutseizoen (2008-2009) ging het in het jaar daarop mis. Door bestuurlijke onrust vertrok een groot deel van de spelersgroep en met een erg jonge selectie (gemiddeld 20,4 jaar) slaagden de Oldenzalers er niet in zich te handhaven. Degradatie naar de Hoofdklasse volgde, waaruit het na dit seizoen graag weer wil opklimmen naar de Topklasse.

Wij gaan onderweg naar deze topper nog even de nodige stations af volgens een strakke planning. Het gaat goed tot aan Utrecht Lunetten, waar een goederentrein roet in het eten gooit. Daarna krijgen we te maken met een chagrijnige buschauffeur die net vertrekt op het moment wij aan komen sprinten. Hierdoor missen we helaas de aftrap. Aan de lucht die hangt boven het sportpark vermoeden we een spectaculaire opkomst gemist te hebben.

We zetten onze zonnebril op, bestellen een (zeer goed) broodje en halen een pitcher.
Op deze heerlijke zondagmiddag zien wij de gasten in de 16e minuut op voorsprong komen.
Met deze stand zou Quick op kop komen en volgende week voor eigen publiek kampioen kunnen worden, als nummer drie van de ranglijst -MSC Meppel- langs komt in Oldenzaal. Maar nog voor rust komt USV op gelijke hoogte dankzij Francis van Rooij, een lucky goal, maar die telt ook.

In het begin van de tweede helft maakt Roy Kolder zich onsterfelijk door met een fantastische omhaal de 2-1 tegen de touwen te werken. Quick ’20 lijkt niet meer bij krachten om de gelijkmaker te gaan maken en dit voelt het publiek ook. In de 83e minuut volgt de bevrijdende derde treffer van El Jebli waarna Hercules zich al kampioen waant.

Vier minuten later valt compleet onverwacht een aansluitingstreffer waarmee we nog een spannende slotfase tegemoet gaan. Het is billenknijpen geblazen voor iedereen die op het terrein aanwezig is. In de vierde minuut van de blessuretijd volgt het bevrijdende moment.
Abdelrahim Loukili schiet het vierde doelpunt voor de thuisploeg tegen de touwen en de scheidsrechter fluit meteen af.

Hercules is kampioen, ze hebben in de afgelopen jaren een fantastische prestaties geleverd door vanuit de 2e klasse in zeer korte tijd te promoveren naar de topklasse. Het feest is groot, de schaal is aanwezig en de champagne vloeit rijkelijk. Iedereen is door het dolle heen.

Een sjaal hebben we gelukkig al gescoord en we drinken vrolijk een sapje mee met de feestende Utrechters. Na ongeveer 45 minuten meefeesten en gezellig doen houden we het voor gezien en keren terug richting Rotterdam.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.