24/05/14 ASWH 6-2 ONS Boso Sneek

ASWH logoONS Sneek24/05/14 – 14:30
ASWH 6-2 ONS Boso Sneek
Sportpark Schildman (veld 2)
427 toeschouwers
Landelijke KNVB Beker

Na de teleurstellende wedstrijd tegen Stedoco van afgelopen dinsdag komt het einde van het seizoen wel heel dichtbij. Na de uitschakeling in de play-offs kunnen wij ons alleen nog maar focussen op de amateurbeker.
ASWH slaagde er in om zich tussen de belabberde prestaties van de play-offs De Valk kinderlijk eenvoudig met 5-0 te verslaan. Hiermee werd beslag gelegd op de eerste prijs sinds 2006, maar het feest hoeft nog niet voorbij te zijn. Als winnaar van de districtsbeker kom je meteen in een knock-out systeem terecht, wat Zuid I aan de winnaar van Noord koppelde. Hierdoor mag de zaterdag Topklasser Sneek (versloegen Urk in de finale) afreizen naar Ambacht, met als inzet een plek in de halve finale.

Al vroeg in de wedstrijd komt ASWH (tegen de verhouding in) op voorsprong. Van de Werp schiet de 1-0 binnen, maar zoals wel vaker, komt de tegenstander meteen op gelijke hoogte. Met slechts 17 minuten op de klok word de 2-1 ook binnen geschoten door Gonzalez. Opeens hebben we er toch wel een beetje vertrouwen in gekregen, want de topklasser speelt zwakker dan gedacht.

In de rust bestellen we maar weer de nodige frituur en een biertje. Een sjaal hebben we al, foto’s hebben we al meer dan genoeg. Dus we staren een beetje voor ons uit voordat de wedstrijd weer wordt hervat.

Het is maar goed dat we meteen aan het begin van de tweede helft weer klaar zitten.
Binnen een mum van tijd schieten Stout en wederom Gonzalez de 3-1 en 4-1 tegen de touwen. Topklasser Sneek laat zich compleet onder de voet lopen, door een team dat compleet uit vorm is. We houden het maar op de lange busreis die ze hebben gehad.

Daarna gebeurd er een tijdje niet zo heel veel.
Wij fantaseren al een beetje over wat voor wedstrijden we hopen te aanschouwen komende vakantie. De wedstrijd is wel leuk om te zien, maar er gebeurd op dit moment verdacht weinig. In de 75e minuut schiet Stout voor de statistieken de 5-1 binnen.

Echter zoals eerder vandaag, krijgt de formatie van Langerak meteen bij de aftrap het deksel op de neus. Kerkstra laat nog van zich spreken door meteen de 5-2 te maken, maar het lijkt te laat om te spreken van een slotoffensief. Dit komt er inderdaad ook niet. ASWH voetbalt de wedstrijd rustig uit en prikt er nog eentje bij. Michael van Dommelen mag zich ook nog toevoegen aan het lijstje doelpuntenmakers van vandaag.

De scheidsrechter maakt er naar ons idee er wel erg vroeg een einde aan.
We geven hem het voordeel van de twijfel, laten we zeggen dat hij na exact 90 minuten af fluit. Verschil maken had het toch niet gedaan.

Ons seizoen is nog niet voorbij, volgende week is de halve finale van de landelijke beker.
De Bataven, vrijgeloot in de kwartfinale, is de tegenstander als bekerwinnaar van district Oost.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.