20/05/14 ASWH 2-3 SteDoCo

ASWH logoSteDoCo20/05/14 – 20:00
ASWH 2-3 SteDoCo
Sportpark Schildman (veld 2)
1.013 toeschouwers
Play-offs promotie Hoofdklasse B Zat.

Met de wedstrijden van dit weekend in Rijen en Dordrecht kwam er een einde aan ons groundhopping seizoen. Wat rest zijn nog wat potjes met ASWH, in de landelijke KNVB Beker en de play-offs. Voornamelijk thuiswedstrijden.
Vandaag de eerste, de tweede wedstrijd in de minipoule van de play-offs.

Waar van het weekend de zon scheen en we langs de lijn ons melkkleurtje van de benen konden werken, is het nu ouderwets Nederlands weer.
De weergoden zijn ons aan de aftrap nog redelijk goedgezind. Een waterig zonnetje met zo af en toe een wolk maakt het aangenaam om deze wedstrijd op het kunstgrasveld (hoofdveld is ingezaaid voor de wedstrijd tegen Feyenoord op 11 juli) te aanschouwen. Maar bij gebrek aan vocht en sfeer verkiezen wij vlak na de aftrap al de kantine in te duiken.

De vorige wedstrijd werd door ASWH onnodig uit handen gegeven tegen RVVH. Zo kijken de Ambachters tegen een haast onmogelijke opgave aan. Afgelopen weekend werd De Valk weliswaar met 5-0 opgerold, maar het verschil met SteDoCo is groot. Toch komt ASWH al snel op voorsprong omdat Bart van Muyen goed staat gepositioneerd om een rebound te promoveren tot een doelpunt. Zou onze ploeg dan naast de districtsbeker ook nog in staat zijn om een overwinning in de wacht te slepen buiten de beker om? Het is haast niet voor te stellen.

De ploeg uit Hoornaar is zeker niet de mindere ploeg en op basis van het vertoonde spel verdiend de ploeg de gelijkmaker. Deze laat ook niet lang op zich wachten omdat Erik de Kruijk met een puntertje in de hoek de 1-1 laat noteren.
Vanuit de kantine zien wij dat ASWH een penalty mag gaan nemen na een onbesuisde overtreding op Michael van Dommelen. Deze penalty eindigt op de binnenkant van de paal, zo blijft de gelijke stand op het scorebord staan.
Niet veel later profiteren de gasten wederom van een foutje achterin, ditmaal is het Roel de Kruijk (broer van?) die Doedée passeert met een lobje.

Veel opties zijn er niet meer voor trainer Langerak. ASWH moet er minimaal 3 maken, omdat ze op doelsaldo boven de Ridderkerkers moeten uitkomen. Zelfs dan is de kans slechts theoretisch dat ze een ronde verder gaan, maar het is in ieder geval nog mogelijk.

Zoals verwacht haalt Langerak er een verdediger uit en posteert Marcello Tucci voorin als breekijzer. Hierdoor krijgen de bezoekers uit Hoornaar (Hoornaarers? Hoornezen? Hoornaren?) echter veel te veel ruimte.
De gasten creëren kans op kans en hebben pech dat het aluminium de club nog twee keer in de weg staat alvorens ze eindelijk echt toeslaan.
Roel de Kruijk maakt zijn tweede en brengt SteDoCo hiermee de beste positie in de play-offs. Met deze stand heeft het team zaterdag tegen RVVH genoeg aan een gelijkspel.

Het regent ondertussen pijpenstelen. Wanneer ook donder en bliksem zich melden legt scheidsrechter De Lima Schepers de wedstrijd stil. Wij houden het voor gezien omdat we onze kans schoon zien om tussen de fikse buien door snel naar de auto te sprinten.

De wedstrijd word na de onderbreking nog uitgespeeld, zonder ons. ASWH slaagt erin de 2-3 nog te maken maar het daar bij blijft. Deze treffer levert ASWH naast de statistieken niets meer op, de uitschakeling is toch al definitief. Voor SteDoCo is het wel een hele vervelende treffer. Nu zou RVVH (dankzij de hoogste notering in de competitie) doorgaan als de onderlingestrijd zaterdag in een gelijkspel eindigt.

SteDoCo gaat zich voorbereiden om zich de plaatsen voor de volgende ronde. ASWH krijgt bezoek van O.N.S. BOSO Sneek voor de kwartfinale van de landelijke amateurbeker, een wedstrijd waar ook wij uiteraard present zullen zijn.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.