17/05/14 ASWH 5-0 VV De Valk

vv De ValkASWH logo17/05/14 – 17:00
ASWH 5-0 VV De Valk
Sportpark De Vijf Eiken
± 750 toeschouwers
Finale Districtsbeker Zuid I

Voor ons als supporters ASWH is het vandaag een spannende dag. Onze ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht kan eindelijk weer eens een prijs pakken.
Na een lange weg, die voor ons begon in Almkerk, via Oosterhout-thuis, naar de Super Peli’s en Bergen op Zoom staat ASWH in de finale van de Districtsbeker.
Op het sportpark van VV Rijen (Neutraal terrein) is het een gezellige boel.
Heel de dag worden er finales gespeeld, variërend van de dames tot aan de eerste elftallen.

Wij kiezen op deze heerlijke dag een terras in het centrum van Rijen. Al vroeg bevinden wij ons in het best wel schattige dorpje. Daar vergrijpen wij onszelf aan de nodige blonde biertjes in het zonnetje. Dit soort dingen zijn ons niet elke dag gegeven in dit landje,  dus het is genieten.

Helaas komt aan alles een eind, zo ook aan onze kennismaking met het centrum van Rijen. We lopen richting het sportpark en komen op een keurig tijdstip aanzetten op het terrein. Daar kopen we maar weer een lootje als wedstrijdkaartje en bestellen snel frituur.
De frituur was van hoogstaande kwaliteit, we hebben er zin in.

Zoveel tegenstand verwachten we vandaag eigenlijk niet van de tegenstander. Over het algemeen zijn teams die op zondag voetballen veel zwakker dan we denken. Menigmaal hebben wij met ons mond vol tanden gestaan over het belabberde niveau van de Hoofdklasse Zondag. Dit zou geen probleem mogen worden voor ASWH. Maar de ploeg uit Ambacht heeft in de afgelopen maanden precies twee wedstrijden gewonnen, de kwart- en halve finale van de beker. Alle competitiewedstrijden werden verloren of gelijkgespeeld.

De beker lijkt ASWH wel scherp te kunnen krijgen. Al snel maakt Van de Bosch de 1-0 voor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht. De Valk stelt hier verdacht weinig tegenover en laat ASWH maar voetballen. De ene na de andere aanval wordt opgebouwd en het lijkt wel eens een monsterzege te kunnen gaan worden. Binnen het kwartier valt ook de 2-0 nog na een mooi balletje over de arme keeper van De Valk heen.

Na een minuut of twintig spelen lijkt de wedstrijd al gespeeld.
Jesper van de Bosch mag wederom aanleggen na knullig verdedigen en maakt de 3-0.
Hierna is het aan doelman Danilo Verus te danken dat de score niet voor rust al verder op loopt.

In de rust gaan wij heerlijk in het zonnetje liggen en genieten van deze middag.
Na rust komt De Valk iets beter in de wedstrijd. Onder het genot van een biertje zien wij hierdoor een iets minder eentonige wedstrijd.
Toch lijkt het geloof al een beetje kwijt bij de Brabantse formatie. ASWH kan zich zonder al te veel in te spannen de wedstrijd domineren. Rond de 65e minuut maakt Gilmaro van de Werp aan al het Brabantse geloof een einde door de 4-0 kruislings binnen te schieten.

De spitsen van De Valk blijven zich een breuk werken. Die “nul” moet toch van het scorebord kunnen in de finale, op zich een redelijke opgave.
De kansen zijn echter niet aan Michel Leon-Payo besteed en zo ploetert de ploeg wat voort.
Guillermo Bartolome Gonzales mag aan de kant van ASWH nog invallen. De Spanjaard vrolijkt zijn invalbeurt meteen op met iets wat de uitploeg nog niet is gelukt: scoren. Van een gouden wissel hoeven we niet te spreken, want die plaats je alleen op cruciale momenten, maar het heeft er wel wat van weg.

Ook de laatste kans is niet aan de Zondag Hoofdklasser besteed en zo eindigt deze finale in 5-0. Een kinderlijke overwinning voor ons ASWH, het niveau van de hoofdklasse zondag stelt ons wederom teleur. Nadat de medailles in ontvangst genomen zijn en het feestje word gevierd, verlaten wij het sportpark.

Morgen gaan we naar De Krommedijk, om te bekijken welke van de twee clubs uit de regio richting de Eredivisie zal gaan.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.