27/08/13 VV Almkerk 1-4 ASWH

27VV AlmkerkASWH/0/13
VV Almkerk 1-4 ASWH
Sportpark Almkerk
± 150 toeschouwers
Districtsbeker Zuid I

Van Badalona naar Almkerk en dat in 48 uur. Na zes wedstrijdjes op Spaanse bodem gezien te hebben, gingen we de dag na thuiskomst gelijk weer op pad. De klapper Almkerk-away stond tenslotte op het programma en die mag niet gemist worden.
De bekerpoule met Almkerk, LONGA en OJC Rosmalen mag eigenlijk geen probleem vormen voor ASWH.  Met een 2-1 zege tegen, de op papier lastigste tegenstander; OJC Rosmalen, begon ASWH ook sterk aan deze poule. Met winst in Almkerk is de tweede ronde zo goed als zeker.

Op een sfeerloos sportpark in Almkerk voldeed ASWH aan deze opdracht, maar makkelijk ging het niet. Eersteklasser Almkerk toonde 100% inzet en wist hiermee, het kwalitatief sterkere, ASWH flink lastig te maken. De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg, maar de inzet belande op de paal. Na ongeveer twintig minuten (de exacte tijd weten we niet, want het scorebord was stuk. “Volgende week hopen we een nieuwe te hebben.”) was het ASWH dat via een counter op voorsprong kan. Jesper van den Bosch, wat een uitstekende aanwinst blijkt te zijn, kon de bal op aangeven van Van Lare in het lege doel schuiven.
Tien minuten later was het na mooi samenspel van de Van Dommeltjes weer raak.

In de blessuretijd van de eerste helft krijgt Almkerk nog een strafschop cadeau. Na miniem contact tussen Bas van Stokkum en een Almkerker ging de bal op de stip. Dit buitenkansje werd benut; ruststand 1-2.

In de tweede helft bleef ASWH worstelen met het goed spelende Almkerk. De rode kaart van Almkerk-aanvoerder Roy Rozen bleek echter het keerpunt in de wedstrijd. Na zijn vertrek kon ASWH wel weer grip op het spel krijgen en via Alexander van Dommelen en Mels van Driel liepen de Ambachters uit naar 1-4, de eindstand.

De laatste poulewedstrijd, LONGA-uit, werd door ASWH ook winnend afgesloten: 0-1.
In de Eerste Knock-out Ronde heeft ASWH Rijsoord-uit geloot. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 22 oktober.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.