07/09/13 ZVV Pelikaan 0-0 VVGZ

VVGZZVV Pelikaan07/09/13
ZVV Pelikaan 0-0 VVGZ
Pelidome
± 500 toeschouwers
1e Klasse C Zaterdag

Terwijl ASWH de competitie aftrapte in Verweggistan (Kloetinge) bleven wij dichter bij huis. VV Kloetinge werd vorig seizoen al bezocht voor de derby tegen Hoek en vanwege de nieuwe opzet van de Jupiler League kon er een hele interessante dubbel gemaakt worden vlak bij huis. Pelikaan speelde ’s middags tegen rivaal VVGZ en in de avond trof koploper FC Dordrecht, nummer twee VVV Venlo aan de Krommedijk.

Als eerst dus de derby van Zwijndrecht, de Peli’s tegen de Geluksvogels. Twee ploegen die vorig seizoen in de top van de eerste klasse meespeelden. Pelikaan greep met een vierde plek op de einddrankschikking net naast play-offs, terwijl VVGZ pas in de finale van de play-offs het hoofd moest buigen voor hoofdklasser CSV Apeldoorn.

Vooral de prestatie van Pelikaan was verrassend. De ploeg speelde voor het eerst sinds jaren namelijk weer in de eerste klasse. Het was dan ook de eerste keer in 33 jaar dat de derby weer werd gespeeld in competitieverband. Al die tijd speelde VVGZ in hogere competities dan de Peli’s. Des te knapper is het dan ook dat de SuperPeli’s beide onderlinge wedstrijden wisten te winnen.

De rivaliteit tussen beide ploegen vergt enige uitleg. Pelikaan – VVGZ wordt gezien als dé derby van Zwijndrecht, terwijl dat geografisch gezien niet helemaal logisch is. De blauw-zwarten delen hun sportpark met ZBC en Groote Lindt en zelfs clubs als ASWH en IFC liggen dichterbij het Pelidome als het Noordpark van VVGZ. Tot 1982 speelde Pelikaan echter ook op het Noordpark en vooral in die tijd laaide de rivaliteit soms hoog op. Het was nu dus ook pas de tweede keer dat de derby op het Pelidome gespeeld werd. (in competitieverband)

Ondanks deze voorgeschiedenis viel de belangstelling vandaag erg tegen. Terwijl er vorig seizoen werd gesproken van een spectaculaire derby met idem opkomst van rond de 1.500 man, was er vandaag misschien net een derde aanwezig.
Op de plekken waar je normaal kon staan, zonder hek voor je snufferd, stond het slechts één rij dik. Enkel achter de goal op het terras was het druk. De hekken zijn het grootste nadeel van het Pelidome, werkelijk rond het hele veld staan die dingen waardoor er nauwelijks plekken overblijven waar je normaal zicht op het veld hebt. Dit is natuurlijk erg jammer, evenals het ontbreken van een tribune en natuurgras.
Dat het kunstgras hier van uitstekende kwaliteit is blijkt wel uit het feit dat Jong Oranje het PeliDome heeft gekozen als één van het trainingsplaatsen.

De wedstrijd viel net zo tegen als het sportpark, de opkomst en het weer. De tamme 0-0 zag je halverwege de eerste helft al aankomen en we waren dan ook erg blij met het laatste fluitsignaal. We trokken door naar Dordrecht, voor de topper FC Dordrecht – VVV Venlo. Gelukkig hadden we daar meer geluk…

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.