07/09/13 FC Dordrecht 5-0 VVV Venlo

0VVV7/09/13FC Dordrecht
FC Dordrecht 5-0 VVV Venlo
GN Bouw Stadion
3.031 Toeschouwers
Jupiler League

Na een teleurstellend potje in Zwijndrecht pakken we de bus verder richting Dordrecht. De thuisstad van de verrassende koploper van de Jupiler League. Met slechts twee verloren puntjes, hebben de Schapenkoppen drie punten voorsprong op Telstar, FC Eindhoven, en de tegenstander van vandaag, VVV Venlo. Een heuse topper dus vandaag aan de Krommedijk.

Daarmee is gelijk de naam gevallen van het stadion van FC Dordt, zoals de club genoemd wordt door de lokale bevolking. Het GN Bouw Stadion is één van de weinig klassieke stadions nog in Nederland en na dit seizoen is ook dit stadion verleden tijd. Jammer zou je denken, maar de supporters van FC Dordrecht hebben keihard gestreden voor hun nieuwe stadion. Nadat de supporters een actie in beweging hadden gezet door middel van handtekeningen en een protestmars, veranderde de houding van de gemeente van starrig naar meewerkend. Jarenlang liepen de bestuurders van FC Dordrecht tegen de gemeente op, die maar geen toestemming wou geven voor de plannen. Gelukkig voor de Dordtenaren is dit nu wel het geval. Zonder een nieuw stadion zou hun club immers ophouden te bestaan, claimen ze. Voor ons “oude-stadions-fetisjisten” is het natuurlijk jammer. Mocht je dus nog nooit een wedstrijd op De Krommedijk gezien hebben; pak dit seizoen nog een wedstrijdje mee van de Schapenkoppen.

Over de wedstrijd dan. Dordrecht was eigenlijk vanaf minuut één de baas op het veld. Vanaf de Dordtse tribunes werd, ex-dordtenaar in VVV-kledij, Danny Post plagerig toegezongen: “Danny, Danny, Wij staan bovenaan!”. Na ruim twintig minuten spelen was het voor het eerst raak. Na een handsbal aan de zijde van VVV kreeg Dordrecht een strafschop die verzilverd werd. “Wij staan bovenaan, ja wij staan bovenaan” zongen de Dordtenaren. Het was pijnlijk te zien hoe een, met alle respect, gemiddeld eerste divisieclubje, speelde met de gewezen Eredivisieploeg VVV. Terwijl de supporters op de Noord Tribune riepen dat Dordrecht een republiek moet worden wordt op het veld de marge verdubbeld. Na 40 minuten was het weer raak en kon VVV eigenlijk al inpakken. In de 44e minuut was het nog eens raak en met 3-0 kon de koploper gaan rusten.

“Harry, Harry, we worden kampioen” galmde het bij het begin van de tweede helft. Ietwat optimistisch natuurlijk, maar dit is een weelde die men niet gewent is in Dordrecht. Mooi was het om te zien hoe de Dordtse aanhang hun voormalig trainer niet vergeten was. De naam van Theo Bos werd vele malen gescandeerd door de supportersgroepen op de beide tribunes.

Dordrecht kon eigenlijk makkelijk uitlopen naar 5-0 en had helemaal niets te vrezen van de Limburgse formatie. “Voor Jan Lul” waren ze naar Dordrecht afgereisd zongen de jonkies op de West Tribune van Dordt. Het halfvolle uitvak kon niet anders dan de spreekkoren over zich heen te laten komen. “Venlo is een lachertje” en “Zij krijgen voetballes” zongen de Dordtenaren en met “Venlo moet een liedje zingen” daagden ze het uitvak uit om nog eens iets van zich te laten horen. Te vergeefs overigens.

Na de wedstrijd ging het feest nog een tijdje door op de tribunes. Ook bij de hoofdingang ging dit nog door toen de spelers zich mengden tussen de supporters en het feestje mee vierden.

Dordrecht blijft voorlopig koploper en slaat een gat van zes punten naar VVV Venlo en Telstar, dat verloor bij de Graafschap. VVV blijft tot minstens maandagavond nog tweede.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.