14/09/13 ASWH 1-1 XerxesDZB

ASWH14/09XerxesDZB/13
ASWH 1-1 XerxesDZB
Sportpark Schildman
724 toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

ASWH-Xerxes is één van de vele regioderby’s in de Hoofdklasse B. Omdat beide ploegen normaal gesproken allebei om de bovenste plaatsen mee doen is dit altijd een
spannende pot.

Voor ons had deze wedstrijd nog een extra lading. Na afloop van XerxesDZB-ASWH vorig seizoen krijgen wij het aan de stok met een oververhitte Xerxes-supporter. Zijn zoon scheen agressief benaderd te zijn door ons. Wij hadden, volgens de vader, zijn arm omgedraaid. Waarop wij zeer verbaasd reageerden, want dit is compleet verzonnen. Echter maakte het de vader zo boos dat hij één van ons vastpakte en probeerde uit te halen. Stewards van Xerxes konden erger voorkomen en probeerden de man tot
bedaren te brengen.
Wij hebben de stewards netjes uitgelegd dat we de jongeman enkel verbaal hebben gecorrigeerd nadat hij enkele dodelijke ziektes combineerde met onze club en homo’s en dit naar ons, en enkele andere feestvierende ASWH-supporters, riep. De jongeman knikte bevestigend toen de stewards van Xerxes dit vroegen, maar de vader bleef maar tieren dat wij zijn zoon hadden aangevallen. Tevens liet hij zijn zoon op geen enkele vraag van de stewards antwoord geven, maar gaf hij op elke vraag antwoord. Het begon met dat z’n zoon was vastgepakt en enkele minuten later hadden we hem al half vermoord volgens hem. Toch knap dat hij dat allemaal wist te vertellen terwijl hij op het moment van voorvallen aan de andere kant van het veld stond.
De stewards die er inmiddels ook wel genoeg van hebben, verklaren dat deze jongeman wel vaker voor gerotzooi zorgt met uitsupporters. Ze bedanken ons voor de medewerking en wij keren eindelijk huiswaarts.

Tot onze grote verbazing verschijnt enkele dagen later op de website van ASWH een oproep, iedereen die iets gezien heeft word verzocht zich te melden, omdat een jonge pupil (die avond was hij nog 13 volgens de vader, nu opeens 9) zou zijn lastiggevallen.
Het siert ASWH absoluut niet dat ze een melding van een onbekende supporter van Xerxes klakkeloos over neemt en zo haar eigen supporters in een kwaad daglicht stelt. Zonder enige vorm van hoor-en-wederhoor is de melding van de man online gezet.
Nette jongens dat we er zijn, hebben we ons keurig gemeld bij ASWH en wat bleek: na een paar telefoontjes richting XerxesDZB en haar stewards, die wel het echte verhaal vertelden, seponeerde ASWH de zaak. De melding van de man bleek feitelijk compleet onjuist, zo verklaarden de stewards van Xerxes. Excuses werden er nog wel gemaakt door ASWH, maar een rectificatie op de site, waar wel om gevraagd is, is er nooit geweest.

Genoeg dan over vorig jaar, op naar de wedstrijd. PMDS werd gehouden in een nat Bakxpark maar dit mocht de pret niet drukken. Vandaag zou de dag van de revanche moeten worden. ASWH verloor vorige week met 3-2 van Kloetinge, vooral dankzij een beroerde eerste helft. Xerxes daarentegen won met slechts 1-0 van promovendus Deltasport, op het vernieuwde sportpark Faas Wilkes.

Voor ASWH telt alleen de titel dit seizoen. De afgelopen seizoenen werd hier telkens naast gegrepen en liepen de Ambachters ook promotie via de play-offs mis. De ongelukkige start in Kloetinge moest daarom ook snel weggespoeld worden met winst op medetitelkandidaat Xerxes.
De wedstrijd kwam echter geen enkel moment echt tot leven. Beide elftallen maakten er een tactisch schouwspel van, wat het kijkplezier niet erg ten goede kwam. ASWH mocht als enige juichen voor de rust, Ferry van Lare verscheen op het wedstrijdformulier als maker van de 1-0. Na rust was het echter Xerxes dat weer op gelijke hoogte kwam en daarna ook het initiatief nam. De bezoekers waren sterker, maar de verdediging van de Ambachters bezweek, onder leiding van de goed keepende Doedee, niet nog eens. Eindstand 1-1, waar beide partijen waarschijnlijk niet tevreden mee zullen zijn.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.