22/09/13 Club Brugge KV 4-0 RSC Anderlecht

AnderlechtClub Brugge 222/09/13
Club Brugge KV 4-0 RSC Anderlecht
Jan Breydel Stadion
27.024 toeschouwers
Jupiler Pro League

Club – Anderlecht is het Feyenoord-Ajax van België. Hiervoor kunnen meerdere vergelijkingen worden getrokken. Anderlecht is de trotse recordkampioen uit de hoofstad, terwijl Club al jaren genoegen moet nemen met een rol in de subtop van het Belgische voetbal. Toch zijn beide clubs even groot als elkaar en is dit nog steeds de klassieker van België.

Ons eerste bezoek aan het Breydel was voor de wedstrijd Cercle Brugge – Club Brugge. Deze werd in eerste instantie afgelast, maar enkele weken later zagen we vanuit het uitvak de Blauw-Zwarten met 0-3 gehakt maken van haar kleine stadsgenoot.

Van afgelastingen wegens sneeuw zou vandaag geen sprake zijn. Het was prima weer en rond 11 uur arriveren we op station Brugge. Na een korte PMDS in het stationspark pakten we de bus richting het Jan Breydel Stadion. Hier was het al lekker druk en onder het genot van een paar frisse Jupilers werd de wedstrijd voorbeschouwd.
Bij Anderlecht draait het niet zoals het zou moeten. Na verliespartijen tegen Lokeren en Zulte staat John van den Brom flink onder druk. De achterstand op concurrent Standard bedroeg voor aanvang van deze wedstrijd al zes punten. Bij Brugge was het een hectische week. Ondanks een redelijke seizoensstart; nog steeds ongeslagen en slechts twee keer gelijk, vloog trainer Garrido eruit. Bijna direct hierop werd bekend gemaakt dat hij zal worden opgevolgd door Michel Preud’homme, die deze wedstrijd nog niet op de bank zou zitten.

De North Fanatics van Brugge hadden voor deze wedstrijd een tifo georganiseerd en de sfeer zat er redelijk in. Ze waren al aardig opgewarmd bij het Blue Army Club House onder de tribune waar met muziek de menigte flink werd opgezweept. Ook vlogen er nog enkele shirtjes van de gehate rivaal uit Brussel in de brand. De sfeer werd meegenomen naar de tribunes en zeker voor Belgische begrippen was de sfeer heel redelijk.
Wat meer dan redelijk was, was het spel van Blauw Zwart. Anderlecht kwam er nauwelijks aan te pas. In de 23e minuut werd met een luid applaus de in 2008 overleden Francois Sterchele herdacht. Na ongeveer een half uur spelen komt Club op voorsprong. Na een overtreding van Milivojević was het, de teruggekeerde kapitein, Timmy Simons die vanaf elf meter de stand op 1-0 zette.

In de tweede helft was er eigenlijk niks meer te zien van de kampioensploeg uit Brussel en kon FC Bruges verder uitlopen. Na twee keer Lestienne, was het uiteindelijk Fatai die in de slotfase de eindstand op 4-0 bepaalde. Na de wedstrijd zwaaiden wij de teleurgestelde Anderlecht-supporters weer uit en begonnen aan de lange reis naar huis. Het was weer een mooie footballday.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.