25/09/13 ASWH 1-0 ADO’20

25ASWH/0ADO'209/13
ASWH 1-0 ADO’20
Sportpark Schildman
825 toeschouwers
KNVB-Beker

ASWH kwam de eerste ronde van de KNVB-Beker moeiteloos door, ze werden namelijk vrijgeloot. ADO’20 stroomde samen met de rest van de (reserve) periodekampioenen uit de Topklasse automatisch in de tweede ronde pas in.
Met ADO’20 treft ASWH een echte cupfighter. Vorige seizoen wisten ze Almere City te kloppen met maar liefst 4-1 en waren wij aanwezig bij de historische bekeravond tegen FC Eindhoven. Na 13 minuten stond het maar liefst 5-0 voor de amateurs en uiteindelijk vertrok FC Eindhoven met een 6-1 nederlaag uit Heemskerk. In de vierde ronde was Vitesse in de Gelredome uiteindelijk een maatje te groot. Maar ASWH is dus gewaarschuwd.

De Heemskerkers kwamen met onder andere een volle supportersbus naar Ambacht en hierbij zaten enkele ekte ekte casuals. Adidas schoentjes, Stone Island jas, Polo petje en Burberry sjaal (bij 20 graden boven 0?). Ze lieten zich bij de warming-up even horen maar de rest van de wedstrijd waren ze bijzonder stil.
Veel reden tot juichen hadden ze dan ook niet. In de gehele eerste helft slagen de Super Ezels er niet in gevaarlijk te worden op Schildman. Na een kwartier is het wel raak voor ASWH. Aanvoerder Ferry van Lare maakt het enige doelpunt van de avond.

In de tweede helft gaat ADO de lange bal hanteren en opportunistisch spelen. Ze worden hierdoor wel dreigender, maar Stef Doedee blijkt een fantastische aanwinst voor ASWH en houd de ploeg meerdere malen op de been. Wel verzuimen de Ambachters om in de tegenstoot ADO de knock-out te bezorgen en dus blijft het tot de laatste minuut spannend. ASWH trekt uiteindelijk de overwinning over de streep en mag zich gaan opmaken voor ronde 3.

De volgende dag werd er geloot en ASWH lootte een uitwedstrijd tegen Ajax. Een leuk affiche natuurlijk, maar liever hadden we ASWH zich nog eens zien meten met een zaterdag Topklasser of een Eerstedivisionist. Dat zit er niet in waarschijnlijk dit seizoen, maar je weet het nooit natuurlijk. “Het is voetbal”, “de bal is rond”, “het blijft elf tegen elf”, “ook een kleine kans is een kans”, dat soort dingen. We zullen het zien.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.