29/09/13 FC Twente 5-0 FC Groningen

FC TwenteFC Groningen29/09/13
FC Twente 5-0 FC Groningen
Grolsch Veste
29.250 toeschouwers
Eredivisie

Een fantastisch affiche hadden we voor deze zondag op het programma staan. Heel Friesland stond al enkele weken op z’n kop, want voor het eerst sinds dertien jaar werd de Friese derby weer gespeeld. Gelukkig konden wij via familie (met Heerenveen clubcard) aan kaarten komen en dus keken we erg uit naar deze wedstrijd. Tot maandag 23 september…
Er komt een mail binnen van Afdeling Veiligheidszaken van SC Heerenveen. Deze mensen hebben, zonder gefundeerde argumenten, het vermoeden dat de kaarten zijn verkocht buiten de privésfeer om. Dit is met familie natuurlijk niet het geval. Daarnaast hebben deze mensen het vermoeden dat we Cambuur-supporters zijn en een gevaar vormen voor de veiligheid. Dit zijn twee leugens dus maken we bezwaar bij SC Heerenveen. We leggen de situatie uit en wijzen op onze site.
Maar Heerenveen heeft, ook na het zien van onze site, gegronde redenen aan te nemen dat we Cambuur-supporters zijn en een risico vormen voor de veiligheid die dag. Juist ja. Laten we het er maar op houden dat ze vooral erg zenuwachtig zijn geweest bij SC Heerenveen en dat meneer en mevrouw Veiligheidszaken zich wel erg stoer voelde en absoluut een gebrek hebben aan gezond redeneringsvermogen. Van het imago van gastvrije club is in ieder geval niks meer over. Met dank aan afdeling Veiligheidszaken.

Anyway, wij gingen op zoek naar een alternatief. Bij FC Twente waren ze een stuk gastvrijer en na een twee korte mailtjes lagen er bij de kassa drie kaarten op ons te wachten. Een service waar Heerenveen absoluut een voorbeeld aan kan nemen!

FC Twente – FC Groningen haalt het qua spanning natuurlijk nooit bij SC Heerenveen – SC Cambuur, maar de Grolsch Veste is voor ons een nieuwe ground en dit affiche lijkt een garantie voor veel doelpunten (laatste 4 seizoenen; 4-1, 4-1, 4-2, 4-0)

De eerste kennismaking met de Grolsch Veste is prima bevallen. Het is een echt voetbalstadion. De tweede ring zie je vanaf een afstandje al liggen als je erheen loopt en hoe dichter je bij dit kolos in de buurt komt, hoe indrukwekkender het word. Het is absoluut geen dertien-in-een-dozijn-stadion en na De Kuip voor ons misschien wel het mooiste stadion van Nederland.

De wedstrijd begon vandaag met een minuut stilte vanwege het overlijden van drie personen bij FC Twente. Waaronder een bekend lid van de supportersvereniging Goor en Vak P. Deze groep had dan ook een mooi doek en fakkels klaarliggen voor hun kameraad.

Waarschijnlijk was FC Groningen nog met enige ambities naar Enschede afgereisd, maar daar was op het veld niks van te zien. De ‘boeren’ uit Groningen werden compleet overklast door de Tukkers, welke vrijuit konden voetballen en bij rust al op 3-0 stonden.
Na rust veranderde er weinig in het spelbeeld. FC Twente bleef leuk voetballen en Groningen had hier nog steeds geen enkel weerwoord op. Na de 4-0 mocht Jesus Corona zijn debuut in de Grolsch Veste maken, wat voor veel enthousiasme zorgde op de tribunes. Toen hij even later ook nog voor de 5-0 tekende was het helemaal feest.

De Tukkers passeerden door deze overwinning PSV dat verloor bij AZ en pakken de koppositie. In een competitie waarin iedereen kampioen lijkt te kunnen worden, zal de Enschedese formatie zeker een belangrijke rol gaan spelen.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.