28/02/13 Cercle Brugge 0-3 Club Brugge

Club BruggeCercle Brugge28/02/13
Cercle Brugge 0-3 Club Brugge
Jan Breydel Stadion
13.499 toeschouwers
Jupiler Pro League

Op de laatste dag van de kortste maand van het jaar reizen wij af naar Brugge. De derby van deze stad staat op het programma en kaartjes hadden we nog aangezien de wedstrijd een maand geleden afgelast werd, dus waarom niet?.

Onze vorige trip naar Brugge verliep rampzalig, er lag sneeuw, de treinen werkten niet mee en op het moment dat de lichtmasten van het Jan Breydel Stadion in het vizier kwamen werd de wedstrijd afgelast.

In onze tweede poging reizen wij met de auto. Onderweg nog de clubs in Roosendaal, Kapellen en Maldegem gevinkt.
Alles loopt een stuk voorspoediger dan ons laatste bezoek aan Brugge. Ondanks een kleine file rond Antwerpen arriveren wij een kwartier van tevoren in het stadion.

Cercle Brugge speelde thuis maar het uitvak van Club lijkt ons toch echt een stuk gezelliger dus nemen wij plaats in het vak van Club.
Cercle komt waarschijnlijk in de play-offs Oostende tegen en Club speelt logischerwijs nog tegen Anderlecht, dus van beide clubs hebben we niet de wedstrijd van het jaar ondanks dat ze in hetzelfde stadion spelen.

Onze kaartenkeuze lijkt goed uit te pakken want de meeste sfeer komt uit het gedeelte waar de fans van Club Brugge zich bevinden. Voor Belgische begrippen zat de stemming er goed in.
De wedstrijd was niet om aan te zien, in het eerste half uur noteren wij twee slappe schoten op doel. Club heeft de overhand (speelt het minst slecht) en dat moet zich ooit gaan uitbetalen in een doelpunt. Donk schiet eerst op de paal maar Duarte opent vlak voor rust de score en zo gaan de blauw-zwarten met een voorsprong de rust in.

Na rust staat er een herboren Cercle op het veld, ze creëren een aardig aantal goede mogelijkheden maar Club-goalie Kujovic onderscheid zich van de rest van zijn team. Ondanks dat Cercle beter is en ze maar een kleine achterstand hebben, lijken de supporters hun team niet echt te steunen. Enigszins vreemd omdat ze tegen de grote broer spelen uit dezelfde stad.

Club Brugge wisselt echter goed, en dat levert weer een licht overwicht op. Ook de tweede helft is trouwens van een dramatisch niveau en het lijkt ons af te stevenen op een hele saaie wedstrijd.
Gelukkig voor ons komt ex-Barcelona speler Gudjohnson het veld in (die in de winterstop Cercle inruilde voor Club). Club lijkt de wedstrijd al op zak te hebben en scoort in de blessuretijd nog twee maal. Eerst rond Gudjohnson mooi af en Odjidja Ofoe doet hetzelfde nog geen minuut later.

Zo eindigt deze editie van de Brugse derby in 0-3.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.