02/03/13 SC Preußen 06 Münster 3-1 VFL Osnabrück

SC Preußen Munster02/03/13VFL Osnabruck
SC Preußen 06 Münster 3-1 VFL Osnabrück
Preußen Stadion
15.000 toeschouwers
3. Bundesliga

We hadden keuzes te over, deze zaterdag 3 maart. Vlak bij huis ontving nummer 2 XerxesDZB koploper Excelsior Maassluis in de Hoofdklasse B (3-2), in de Hoofdklasse A werd de Bollenderby gespeeld tussen koploper Ter Leede en Quick Boys (1-1) en FC Twente ontving Ajax (0-2). Bij onze zuiderburen ontving nummer één Hoogstraten, nummer twee Racing Mechelen in de Derde klasse A (2-3), maar de keuze viel uiteindelijk op de derby en topper in de 3. Bundesliga. Nummer vier Preußen Münster ontving nummer één en aartsrivaal VFL Osnabrück dat voorafgaand aan de wedstrijd zes punten meer had dan Preußen. Na deze derby zou worden doorgereden naar Leverkusen, waar de wedstrijd tegen VFB Stuttgart zou worden aangedaan.

Slechts een half uurtje voor het begin van de wedstrijd reden we Münster binnen. De auto werd geparkeerd in een woonwijk vlak bij het stadion. De kaarten werden afgehaald en vervolgens was het aansluiten in de rij. Stipt om twee uur staan we op de tribune, nou ja, achter de tribune want er waren veel te veel kaarten verkocht voor de Ostkurve. Mensen hingen in de hekken aan de rand van het stadionterrein om maar iets op te kunnen vangen van de wedstrijd. De Osnabrücker pyro werd dan ook gemist. Tijdens de eerste minuten verplaatsen we ons richting de hoofdtribune en nemen plaats achter het vak naar de Ultras Monasteria. Het geluk voor ons was dat er snel doelpunten vielen en wij in het tumult erin slaagden enkele rijtjes naar voren te schuiven waardoor we uiteindelijk een prima zicht kregen op de wedstrijd, de twee ultra-groepen, het uitvak, en de prachtige Ostkurve.

Preußen Münster begint furieus aan de wedstrijd en dankzij Mehmet Kara “Fussballgott” nam het de voorsprong. In een kwartier tijd zorgde hij met een loepzuivere hattrick voor een 3-0 voorsprong voor die Preußenseit. Voor rust komt Osna nog op 3-1 maar echt gevaarlijk word de ploeg verder niet.

De tweede helft is lang niet zo leuk als de eerste. Op de tribunes gebeurt meer dan op het veld. Allereerst hadden we rolstoel-capo Vitali die beide zowel de Ultras Monasteria als de Ultras Deviants stil kreeg en hem volgden. Waar de Ultras Monasteria vooral vocaal de baas waren, waren het de Ultras Deviants die met verschillende doeken en vuurwerk voor het visuele aspect zorgden. Tegen het einde van de wedstrijd staken de Ultras Monasteria nog verschillende Osnabrücker sjaals in brand wat tot veel commotie zorgde bij de uitsupporters. Ook komt er nog een supporter van Preußen over de hekken geklommen, geeft een fotograaf een kopstoot en loopt weer vrolijk, tussen de stewards door, naar het vak terug.
Op het veld werd overigens vrolijk door gevoetbald, maar naast een rode kaart voor VFL gebeurt er weinig. Beide teams scoren niet meer en Preußen mag zich voor de derde keer op rij Derbysieger noemen.

Wij nemen afscheid van Preußen en stapen weer in de auto, op naar Leverkusen.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 02/03/13 SC Preußen 06 Münster 3-1 VFL Osnabrück

  1. Dennis zegt:

    Heb je twee foto’s van bovenstaande verslag wellicht in groot formaat voor me ? Op 1 foto ben ik te zien en op de andere waarschijnlijk ook.
    Het gaat om foto mun-osn-2 en mun-osn-15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.