02/03/13 Bayer 04 Leverkusen 2-1 VFB Stuttgart

Bayer 04 Leverkussen02/03/13VFB Stuttgart
Bayer 04 Leverkusen 2-1 VFB Stuttgart
BayArena
27.058 toeschouwers
Bundesliga

Direct na Munster trokken wij verder naar Leverkusen. Onze Tomtom gaf 125 kilometer aan een stuk naar het zuiden blazen en dat is in Duitsland net zo makkelijk gezegd als gedaan. Binnen een uurtje waren we bij de afslag die we moesten hebben en zo kwamen wij keurig op tijd aan in Leverkusen. Op zoek naar de fanshop, maar toen bleken de Duitsers een pin-systeem bedacht te hebben dat ons niet lag en zo gingen wij in de kou de BayArena in.

Kaarten voor een neutraal vak aangeschaft, maar dat kan de pret niet drukken. Bij binnenkomst zat de stemming er bij beide teams goed in.
Al direct bij het begin van de wedstrijd waren de verhoudingen duidelijk, Leverkusen valt aan en Stuttgart graaft zich in.

Bij de eerste de beste counter van Stuttgart versiert Ibisevic echter een penalty, die hij ook zelf benut al zat keeper Leno er heel erg dichtbij.
De verhoudingen werden alleen nog maar duidelijker maar echt grote kansen wist Leverkusen niet te creëren in de eerste helft…

De tweede helft gaan we verder in dezelfde verhoudingen. Leverkusen valt aan, krijgt nu wel wat kansen, maar om nou te spreken van grote mogelijkheden niet echt. Stuttgart is het gevaarlijkst in de counter en ziet Sakai 1-op-1 falen. Op het moment dat wij vermoeden dat het 0-1 zal blijven perst Leverkusen er een flink offensief uit.

In de 82e minuut krijgen ze eindelijk loon na werken. Bender schiet tegen de arm van een verdediger aan en Kiessling benut de toegekende strafschop. Een paar minuten later lijken Die Werkself zelfs de 3 punten in de wacht te slepen wanneer Bender attent is bij een rebound en laat daarmee de goed spelende keeper Ulreich kansloos.

Stuttgart probeert nog een punt mee te nemen uit Leverkusen maar slaagt hier niet in, Een kopbal gaat net over en Ibisevic schiet de bal net voorlangs. Zo eindigt deze uitermate vermakelijke pot voetbal in 2-1.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.