16/03/13 ASWH 2-1 Excelsior Maassluis

ASWH 16/03/13Excelsior Maassluis
ASWH 2-1 Excelsior Maassluis
Sportpark Schildman
827 toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

In de Zaterdag Hoofdklasse A en B staat vandaag een topper op het programma, Ter Leede ontvangt VVA en ASWH kruist de degens met Excelsior Maassluis. Onze keuze was snel gemaakt, bij ASWH weten we wat we krijgen, is het gezellig. Zeker met deze laatste stuiptrekkingen van de winter wilden wij ook vooral niet het risico lopen om weer een reis te maken en zonder wedstrijd terugkomen…
Dus wij reizen weer af naar Hendrik-Ido-Ambacht, zoals gewoonlijk weer vol vertrouwen dat wij een goede pot voetbal voorgeschoteld krijgen.

Een kwartier voor de aftrap nemen wij onze plaatsen in bij het terras in een hoekje van het veld waar wij goed zicht hebben en ook nog van een lekker biertje kunnen genieten (zonder toegevoegd water).

Het toeschouwersaantal valt eigenlijk wel een beetje tegen voor een topper in de hoofdklasse, maar toch is het rondom het veld aardig gevuld. Wat overigens wel echt schijt-irritant te noemen was is dat ASWH jeugdspelertjes had opgeroepen met vuzuzela’s, toeters en megafoons naar het sportpark te komen (van die dingen die horen bij je Oranje-outfit), na enkele minuten waren we dat al zat.

Gelukkig wordt er al vrij vroeg gescoord. Na goed opjagen onderschept Scheurwater de bal en rond koelbloedig af. Voor de rest gebeurd er in de eerste helft vrij weinig. Eigenlijk niet eens zo heel erg want zo bleven de decibels van die toeters enigszins op een te verdragen niveau. Er wordt zo hier en daar wel een flinke schop uitgedeeld, waardoor de meeste supporters wel een godslastering ten gehore lieten.  De spelers van Maassluis tilde het aanstellerij niveau van de wedstrijd na recordhoogte. Na elk tikje lagen ze op de grond en zaten ze te jammeren om een gele kaart.

In de rust zoals gewoonlijk de kantine in gedoken, de frituur was goed te eten en met een volle maag zoeken wij dezelfde plekken van voor de rust weer op.

Amper aangekomen maakt topscoorder Michael Van Dommelen uit de kluts 2-0. De overwinning lijkt bijna binnen want Maassluis stelt flink teleur.
Excelsior perst er toch nog iets uit dat op een offensiefje lijkt en maakt zowaar vrij snel 2-1, weer uit de kluts.
In het vervolg is de spanning echt om te snijden zonder dat er echt heel veel gebeurd voor beide doelen.

10 minuten voor tijd mag ASWH een strafschop nemen, als deze er in zou zijn gegaan was alles gespeeld, maar Van Driel faalt vanaf 11 meter.
Excelsior Maassluis komt echter niet veel verder dan ongevaarlijke schoten uit de tweede lijn en zo nadert ASWH de koploper tot 2 punten en blijft de Hoofdklasse B spannend!!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.