16/03/13 KV Turnhout 3-0 KRC Mechelen

KV Turnhout16/03/13KRC Mechelen
KV Turnhout 3-0 KRC Mechelen
Stadspark Turnhout
± 750 toeschouwers
3de Nationale Klasse A

Dat het rommelt bij KV Turnhout is een understatement. In de winterstop stond KV Turnhout troosteloos onderaan. Slechts twee overwinningen en drie gelijke spelen zorgden voor een gapend gat tussen Turnhout en nummer 17 en 16, Ronse en Waregem. Er moest iets veranderen, vond ook Egyptenaar Maged Samy, eigenaar van Lierse SK en Wadi Degla, een Egyptische Eredivisionist. Hij besloot in te grijpen en aangezien de Egyptische competitie al tijden stilligt vanwege de ongeregeldheden daar was de keuze simpel. Maar liefst veertien Egyptenaren werden naar Lierse gehaald en sindsdien draait de ploeg als een trein. Na de winter zijn al vier overwinningen, één gelijkspel en slechts twee nederlagen genoteerd. Het gat naar de veilige 15e plek slinkt snel en daar is niet iedereen blij mee.
Diverse clubs hebben al hun beklag gedaan bij de KBVB en ook de supporters van KVT laten van zich horen. ‘De Vrienden van den 148’ zoals ze zichzelf noemen, verwijzend naar het stamnummer van de Turnhoutse Vereniging, zal vanavond hun club symbolisch begraven. Zij vinden, volgens ons geheel terecht, dat de ziel van hun club verloren is gegaan en ze zeggen liever roemloos te degraderen dan veertien Egyptenaren te zien spelen voor hun club. KV Turnhout besloot in een reactie hierop, alle supporters die ook maar op enigerlei wijze verbonden zijn aan deze organisatie een stadionverbod op te leggen met een lengte van acht uur (van 17:00 tot 01:00) ook supporters van het bevriende Willem II kregen een stadionverbod. In totaal ging het om 77 mensen.

Affin, wij kwamen voor de wedstrijd. KV Turnhout verkeerd momenteel in goede vorm en Racing Mechelen voert de ranglijst aan. De Mechelse club heeft grote ambities en de club is eigenlijk ook te groot om in de derde klasse te spelen. Dat stadion en die supporters horen op z’n minst tweede klasse voetbal te zien te krijgen.

Bij het stadion bleek alweer dat er een zeer grote groep Mechelse supporters aanwezig waren en door verschillende mensen werden ons al kaartjes voor het uitvak aangesmeerd. Nadat we de eerste keren vriendelijk bedankt hadden bedachten we ons dat het uitvak waarschijnlijk vele malen gezelliger zou zijn dan de thuistribunes, waar de fanatieke aanhang toch niet mocht komen opdagen, dus hapten we toe bij de volgende die ons kaartjes aanbod.

We bleken gelijk te krijgen. Het uitvak was als enige goed gevuld in een verder vrij leeg Stadspark. Wat een verschrikkelijk stadion is dat trouwens. Gloednieuw, een sintelbaan en slechts twee twaalf-in-een-dozijn tribunes. Een zittribune voor de bobo’s en een overdekte staantribune voor de overige supporters en het uitpubliek.

Het volle uitvak kon de Mechelse koploper helaas niet tot grote hoogte stuwen. Al na twaalf minuten kwam KV Turnhout op voorsprong door Ahmed Ali. Hier viel niks tegen in te brengen, de Turnhoutse ploeg was vele malen beter dan de tamme koploper en had kansen genoeg de voorsprong uit te bouwen. Vlak voor rust lijkt er een ommekeer in de wedstrijd te komen Elsayed Elsaadouni krijgt rood en KRCM kan aan de tweede helft beginnen met een numerieke meerderheid.
Hier kan ze echter niet van profiteren. Sterker nog, Turnhout bouwt de voorsprong uit via Atjom en Youssouf Kamel. Verder kwamen nog Haytham Ahmed, Amr Shweta, William Mensah, Benali Yassine, Mostafa Elfarargy, Amer Mahmoud, Hairemans Geoffry, Hassan Elshamy, Reda Mahmoud en Ahmed Gharib in actie voor KV Turnhout. Eindstand: 3-0, maar of de echte clubmensen van Turnhout daar nou blij mee zijn….?

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 16/03/13 KV Turnhout 3-0 KRC Mechelen

  1. 2e match dat ik niet meer binnen mocht, maar deze had ik toch niet zoveel spijt van :p Moesten we volgend seizoen in 2e spelen wordt het wel vloeken vrees ik…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.