02/07/14 DHC Delft 3-5 Sparta Rotterdam

DHC DelftSparta Rotterdam02/07/14 – 19:30
DHC Delft 3-5 Sparta Rotterdam
Sportpark Brasserskade
± 800 toeschouwers
Vriendschappelijk

Ondanks een overvloed aan voetbal vinden wij deze tijden toch maar niks. Dat WK is allemaal leuk en aardig, maar wij zijn er inmiddels helemaal klaar mee. De tribunes van de gloednieuwe stadions worden bevolkt door een stel clown die niks liever doen dan “de wave” in hun superman-pak en indianentooi. Ergste is nog dat ons eigen volk absoluut kampioen is op dit gebied. “Supporters” die het hele jaar afgeven op alles wat met voetbal te maken heeft, clubsupporters uitmaken voor gekken en asociale debielen, lopen nu stomdronken de polonaise op het sambaballenlied van Gordon.
Dan hebben we nog dat schijtlollige gejuich als je met je hoofd op de schermen in het stadion verschijnt, puur omdat je er belachelijk uitziet omdat je erin slaagt om op één hoed even alle typische Hollandse producten te showen.

Maar goed, gelukkig voor ons begint het “gewone” voetbal ook weer. In plaats van wedstrijden kijken op een schermpje, mogen we nu weer aan de bak.
De Brasserskade is de eerste bestemming van dit seizoen. DHC speelt hier tegen Sparta Rotterdam. Vermoedelijk niks hoogstaands, maar het stadion is een pareltje.

De Delft Hollandia Combinatie verhuisde in 1960 richting de Brasserskade. Daarvoor speelde de toenmalig eredivisieclub vlak buiten het Delftse centrum. Daar beleefde de club haar hoogtijdagen. Toppunt was de beslissingswedstrijd om de landstitel, tegen ADO in de Rotterdamse Kuip. Voor ruim 65.000 toeschouwers ging deze wedstrijd met 3-1 naar de Hagenezen.

In 1967 degradeert DHC’66 (zoals de proftak inmiddels heette) uit de eerste divisie. In plaats van de tweede divisie, speelde de club het jaar erop echter in de eredivisie. Het eveneens noodlijdende Xerxes fuseerde met de Delftse club. In de fusieclub zit helaas geen enkele toekomst. In 1968 scheiden de beide clubs alweer wegens financiële malheur. Beide clubs gaan afgezonderd verder in het amateurvoetbal.

Vandaag dus de wedstrijd tegen de club die vorig seizoen een rampjaar kende. Als je naar de eindrangschikking kijkt was ook voor Sparta een degradatie uit de eerste divisie verdiend. In plaats daarvan kwam het maar net te kort tegen Dordrecht in een strijd om een plekje in de eredivisie. Dit jaar zou het dan eindelijk moeten gaan lukken voor de Spartanen, maar de concurrentie is met clubs als NEC, Roda JC, De Graafschap en RKC vele maten groter dan de afgelopen seizoenen.

De wedstrijd van vandaag wordt gedomineerd door Sparta en ze staan al na zes minuten op 0-2. Even gaat de gedachte door ons hoofd dat we de magische tien doelpunten wel eens zouden kunnen bereiken. Kans op kans op kans wordt vervolgens gemist, DHC lijkt niet bij machten om het de eerstedivisionist moeilijk te maken.
Vlak voor rust laat Ricky van den Bergh echter zien hij het spelletje nog niet is verleerd. Hij stift van een meter of 20 de bal over de keeper van Sparta, recht in de kruising.

Na rust wordt het allemaal opeens wat interessanter, Sparta komt nog op 1-3, maar vervolgens recht DHC de rug. Sparta heeft weer één van haar bekende inkakmomentjes waar het vorig seizoen vol mee zat en de thuisploeg komt terug naar 3-3 en lijkt onderweg naar meer.

Deze schande blijft de Spangenaren bespaart. Conditioneel zijn ze sterker en ze herstellen de opgelopen schade nog in het laatste kwartier.
Dit resulteert in een eindstand van 3-5, een leuke en toch wel terecht uitslag.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.