04/07/14 VOC 0-1 Feyenoord

VOCFeyenoord04/07/14 – 20:00
VOC 0-1 Feyenoord
Sportpark Hazelaarweg
± 3.000 toeschouwers
Vriendschappelijk

Waar onze eerste wedstrijd van het seizoen nog wel het aankijken waard is, krijgen wij het de tweede wedstrijd meteen voor ons kiezen. Hoe wij over over het gemiddelde Hoofdklasse Zondag team denken weten jullie vast al lang. Dat ook onze tweede wedstrijd een Zondaghoofdklasser tegen een BVO betreft is puur toeval. Het is vooral hopen op een voetbalshow van Feyenoord ditmaal, want de weerstand zal laag zijn, zo verwachten wij.

Volharding-Olympia-Combinatie, oftewel VOC, is de thuisspelende ploeg vandaag. Eerst zou deze club het aanbod van Feyenoord om te komen spelen afgewezen hebben. Uiteindelijk worden de nodige werkzaamheden uitgesteld om toch tegen Rotterdams trots te mogen voetballen.
Uiteraard zijn ook wij aanwezig voor dit wedstrijdje in de buurt.

Dat wij het weer slecht voor ons kiezen kregen is zwak uitgedrukt.
Waar wij hoopte op een flitsend Feyenoord dat er vrolijk op los combineerd zien we een uiterst flets team. VOC moet verdedigen en doet dit eigenlijk dramatisch, toch krijgt Feyenoord het niet voor elkaar om te scoren. De kansen die worden voorgeschoteld hadden minimaal wel twee doelpunten mogen opleveren. Echter hebben Manu, Immers, Te Vrede en Schaken het vizier overduidelijk niet op scherp staan.

Toch slaat Feyenoord vlak voor rust toe, eindelijk. Ruud Vormer mag aanleggen vanaf een meter of 16 en schiet onberispelijk in de kruising. Een schitterend doelpunt in een afschuwelijke wedstrijd, het blijkt het enige hoogstandje in de eerste helft.

In de rust worden de nodige spelers bij Feyenoord vervangen. VOC krijgt het zelf voor elkaar om een compleet nieuw team binnen de lijnen te krijgen. Zonder dat deze 11 fitte spelers maar een poot hoeven uit te steken overleven ze simpel. Feyenoord speelt inspiratieloos, de passes komen niet aan, en dat terwijl er geen druk wordt gezet.

De thuisploeg bouwt structureel een defensie op een meter of dertig vanaf het doel.
Ondanks enige drang naar voren krijgt Feyenoord het zelfs voor elkaar om te falen in de opbouw.

Graziano Pellè wordt gebracht, onder luid gejuich en gegil van alle supporters.
De vrouwen gilden vermoedelijk omdat ze de Italiaan aantrekkelijk vinden, de mannen zien dit als een laatste hoop op leuk voetbal. Maar helaas, ook de kersverse spits van Southampton (vermoedelijk dan) schiet geen deuk in een pakkie boter.
Zo stevenen we af op een einde waar we bijna om kunnen huilen.

De al aangekondigde regen arriveert ook op het terrein en versterkt ons gevoel om ons leven als groundhoppers bijna te gaan haten.
VOC perst er zowaar een offensief uit, wat gewaardeerd wordt door alle aanwezigen. In de 88e minuut komt er zowaar een schot op doel, maar Graafland stopt de inzet.
Hierna komen er nog een aantal pogingen, die er best in hadden gemogen. Al was het alleen al om deze inspiratieloze ploeg terug op aarde te brengen. Graafland is wederom paraat, zo eindigt deze wedstrijd in 0-1.

Wij hopen deze wedstrijd snel te kunnen vergeten. Aan de andere kant is het misschien wel positief dat we het dieptepunt van het seizoen (hopelijk) alweer gehad hebben. Tegen dit Feyenoord moet ASWH zeker kans kunnen maken volgende week!

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.