07/12/14 VVV Venlo 1-1 Roda JC Kerkrade

VVVRoda JC07/12/14 – 14:30
VVV Venlo 1-1 Roda JC
Seacon Stadion -De Koel-
6.300 toeschouwers
Jupiler League

Vorige week gingen wij op jacht naar de beslissing in de tweede periode in de Jupiler League. Doordat de wedstrijd tussen FC Emmen en Almere City in 2-2 eindigde heeft Roda JC nu alles in eigen hand. Vorige week werd met het nodige geluk FC Oss met 4-3 aan de kant gezet en nu zijn we een speelronde verder. Roda JC moet op bezoek bij VVV, de ploeg die het in ‘De Koel’ iedereen lastig kan maken.

VVV draait een seizoen zonder hoogtepunten, het staat ergens verborgen in de middenmoot. Bij VVV is dit eigenlijk niet echt een gewoonte. Op een dipje rond de millennium-wisseling na draait de club structureel mee om te topklasseringen in de Jupiler League/Eerste Divisie.
Echt een topclub in Nederland is het nooit geworden; De 3e plaats is het hoogste wat VVV ooit heeft mogen bereiken. Toch prijkt er naast de kampioenschappen in de Eerste Divisie een mooie prijs in de kast.  In 1959 werd de nationale beker in de wacht gesleept.

De provincie Limburg had het al een tijdje door maar de clubs willen er nog niet aan. Het voetbal in Limburg is aan het vervallen en er moet iets drastisch veranderen. Het idee van FC Limburg schoot bij nagenoeg iedereen in het verkeerde keelgat, maar op deze manier glijdt het Limburgse voetbal steeds verder af.
MVV en Fortuna zijn van Eredivisie-waardige clubs afgegleden naar de kelder van de Eerste Divisie. Met VVV en Roda JC ging het een tijdje nog wat beter, maar ook zij zijn momenteel actief op het tweede niveau.
Geen enkele Limburgse afvaardiging in de Eredivisie is het resultaat en het vermoeden dat dit slechts het begin is reist met de dag.

De enige club die aanstalten maakt om weer in de Eredivisie te gaan spelen zijn de gasten van vandaag. Bovenaan in de periode en tweede op de ranglijst achter NEC, de play-offs zijn nu al binnen handbereik.
Voor de periode moet er gewonnen worden in Venlo, een duidelijke opdracht. De gasten openen redelijk, maar om te spreken van een titelkandidaat gaat ons iets te ver.

VVV speelt ook niet heel slecht, de beste kansen zijn ook voor de thuisploeg. Echter heeft niemand van de 23 aanwezigen in het veld het vizier op scherp staan. De thuisploeg niet, de gasten niet, en ook de scheidsrechter is zijn bril vergeten. Een slechte pot met knikkende knietjes is het gevolg. Gelukkig is het derby-gevoel er wel.

Alhoewel vinden de gasten dat VVV hun derby maar met Helmond moet gaan spelen.
Venlo ligt in Brabant volgens een spandoek in het uitvak. Nu willen we niet vervelend zijn, maar de kaart van Nederland wijst volgens ons toch echt anders uit.
Ondanks dat ze het geen derby vinden hebben de gasten het uitvak helemaal uitverkocht, veel geluid komt er echter niet vanaf.

Van de harde kern van VVV horen we al helemaal weinig. De weinigen die zichzelf schor durven te zingen voor VVV zijn nog verdeeld ook. Een jongerenkern bestaande uit acht knulletjes (opgericht in 2013) is het gevolg. Logisch dat er geen geluid van af komt.

In de rust halen we nog maar een biertje om de eerste helft weg te kunnen drinken.
De tweede helft opent niet veel beter dan de eerste. Wel melden een paar mannetjes van Geel uit België zich op de tribune, vergezeld door supporters van Uerdingen en VVV. De Belgen die vage vriendschapsbanden hadden met zowel Fortuna en nu blijkbaar met VVV lijken meer te zijn gekomen voor het uitdagen en provoceren van het uitvak en krijgen dan ook meteen dubbele bewaking.

Wij zien een 0-0 aankomen, iets waar we patent op lijken te hebben de laatste tijd. Beide teams krijgen geen grote kansen en VVV lijkt een gelijkspel wel best te vinden. Echter hebben wij ook patent op geweldige ontknopingen, waardoor gelukkig de 0-0 niet zo vaak valt.

Zo ook vandaag, tegen de verhouding in komt VVV opeens op voorsprong wanneer Randy Wolters een voorzet binnen kopt. Roda laat daarna meteen zien waarom het hoog op de ranglijst staat en zet druk. Een ware invasie volgt en het lijkt een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker valt. Het nadeel voor de gasten is dat het bijna tijd is, dus moeten ze toch echt geen opschieten.

Gelukkig staat er een slungel voorin bij Roda die luistert naar de naam Frank; Frank Demouge. Wij vinden hem bij voorbaat al een baas, zonder dat we er eigenlijk een echte rede voorhebben.
Sinds de 89e minuut van de wedstrijd hebben wij dit wel want hij werkt met een halve omhaal de gelijkmaker binnen. Roda krijgt zelfs nog de kans op meer, maar het zal de volle mep niet mogen meenemen naar Kerkrade.

Zo zien we weer een favoriet voor de periode het niet waar maken. Almere passeert Roda op deze ranglijst, en zal uiteindelijk ook de periode winnen.
Voor ons is het wat Nederland betreft winterstop. Nog twee Belgische potjes op de rol dit jaar en dan is het over-en-uit voor 2014.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.