13/12/14 K. Lierse SK 3-3 KVC Westerlo

K. Lierse SKKVC Westerlo13/12/14 – 20:00
K. Lierse SK 3-3 KVC Westerlo
Herman Vanderpoortenstadion
6.873 toeschouwers
Jupiler Pro League

Het wordt alsmaar kouder en kouder in Nederland en dit is meestal het teken dat de winterstop aanbreekt. In Nederland zijn amper meer interessante wedstrijden te vinden dus we zoeken het weer eens over de grens.
We trekken richting Lierse, niet voor Lyra ditmaal, maar voor de Koninklijke Lierse Sportkring.

Ons eerdere bezoek was een vluchtig bezoekje. Onderweg naar Lyra gingen wij te voet langs de grote broer die zijn wedstrijden speelt op ’t Lisp, zoals het Herman Vanderpoortenstadion in de volksmond wordt genoemd.
Toen hadden we alleen tijd voor een paar fotootjes en trokken snel verder. Gelukkig wisten we hierdoor wel de weg nog te vinden. Dit geldt ook voor de ticketservice en deze wordt snel bereikt. Ook de fanshop vereren we al ruim voor aanvang met een bezoekje.
We duiken een cafetaria in en halen een bakje met goed vullende Belgische frieten. Om vervolgens, zo’n tien minuten voor aanvang onze plekken maar eens op te zoeken.

Lierse, opgericht in 1906 heeft vier landstitels en twee bekers op haar palmares staan. Dit decennia was de club regelmatig in het nieuws omtrent omkoopschandalen, ook wel bekend als de Zaak-Ye. De club degradeerde in 2007 naar de tweede klasse en moest vrezen voor haar bestaan. Een Egyptische investeringsmaatschappij kocht de club uiteindelijk op en bouwde een elftal wat in 2010 terugkeerde naar de hoogste divisie. Spelers als Wesley Sonck, Maric en Kawashima speelden sinds die tijd op ’t Lisp. Zonder al te grote successen en ook dit seizoen strijdt “De Grootste Kleine Club” weer tegen degradatie.

De wedstrijd opende vrij tam; Beide teams waren een beetje aan het aftasten. De gasten hebben de meeste tegendoelpunten gehad van de hele Jupiler Pro League en lijken op achterstand te komen. Een schitterende vrije trap van Losada spat uiteen op de paal.
Een paar minuten later laat Schouterden te zien hoe een vrije trap effectief genomen kan worden. Niet hard en niet perfect in de hoek, maar onhoudbaar voor de doelman, 0-1.

Vlak daarna profiteert Annys van defensief geschutter bij Lierse en mogen we de 0-2 noteren. Westerlo voetbalt beter en Lierse laat zich van zijn slechtste kant zien, geen wonder dat ze onderaan staan.
De rust breekt aan en ons wacht een leuke verrassing. We struikelen over een sjaal van KFC Duffel zonder rechtmatige eigenaar. We wachten eventjes of er nog iemand langskomt die zijn sjaal is verloren, maar na een paar minuten eigenen wij ons deze sjaal toe.

Wat er in de rust gebeurde in de kleedkamer weten we niet, maar Lierse begint herboren aan de tweede helft. Bourabia knalt de aansluitingstreffer binnen en vijf minuten later maakt Traore de gelijkmaker.
Echter maakt Westerlo nog steeds het meeste geluid, met een geinig arsenaal aan liedjes. Als beloning komen de gasten tegen de verhouding in weer op voorsprong dankzij Koffi. Het is dat de gasten het nalaten om de nekslag te geven, maar verdiend was hun overwinning wel geweest.

En zoals meestal in het voetbal krijg je dan het deksel op de neus. Lierse maakt vlak voor tijd de 3-3 via Nwofor, iets wat ons niks verbaast eigenlijk.
Wij hebben al een flinke reeks gelijkspellen aaneengeregen, dit wordt onze vierde op rij en vijfde in zes wedstrijden. De gelijkspellen vervelen nog steeds niet doordat er (bijna) altijd wel een leuke wedstrijd aan vooraf gaat. Zo ook vandaag, we zien zes doelpunten maar krijgen geen winnaar te zien.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.