10/04/13 K. Lyra TSV 1-0 KFC Sint-Lenaarts

K. Lyra TSV10/04/13KFC Sint Lenaarts
K Lyra TSV 1-0 KFC Sint-Lenaarts
Lyra Stadion
±200 toeschouwers
4de Nationale Klasse C

De avond waar bijna geheel voetbalminnend achter de tv kruipt om Messi en Ibra te zien spelen duiken wij de trein in, op naar België, op naar echt voetbal. De Champions League is modern voetbal, de vierde klasse is voetbal zoals het bedoelt is. De Champions League draait om geld, dit draait om passie en clubliefde. Het is kiezen tussen televisie of stadion. Commercie versus nostalgie.

Het volgende pareltje staat op het punt slachtoffer te worden van het moderne voetbal. Het Lyra Stadion te Lier voldoet niet aan de wensen van diverse sponsors en dus moet ook dit klassieke pareltje verdwijnen. Na dit seizoen trekt Lyra naar een ongetwijfeld, strak, klinisch, nieuw stadion. Als je dit prachtige oude stadion dus nog niet gezien hebt, zorg dat je er nog naar toe gaat dit seizoen.

We zijn met de trein naar Lier gegaan en hebben eerst nog even de tijd genomen om het Hermanvanderpoortenstadion van Lierse SK te vincken. Zonder moeite kwamen we binnen en na de gebruikelijke foto’s gemaakt te hebben vertrokken we naar Lyra.

Het Lyra Stadion trokken we binnen via de bekende ingang bij de benzinepomp. Gelijk we kwamen uit in de hoek waar de enige twee overgebleven tribunes stonden. Aan de lange zijde de prachtige hoofdtribune en achter de goal een zeer fraaie terrace. Achter de andere goal is de kantine gelegen en de andere lange zijde is inmiddels al gesloopt.

We bestellen een biertje en nemen plaats onder de kantine. Vanaf daar zien we een zeer rommelige wedstrijd. Niet geheel verwonderlijk, KFC Sint-Lenaarts heeft in 2013 nog niks gewonnen, terwijl Lyra de afgelopen vier wedstrijden op rij verloren heeft.
Er zijn kansjes aan beide kanten maar na een half uur is het Lyra dat op een 1-0 voorsprong komt.

Wij lopen nog rondje over de prachtige tribunes en duiken vervolgens de kantine in voor de rust. Een rust die bijzonder kort duurde overigens, na krap tien minuten stonden beide teams alweer klaar voor de aftrap van de tweede helft. Wij komen de kantine niet meer uit en zien dat Lyra en Sint-Lenaarts er vrolijk op los ploeteren. Van voetbal is geen sprake en kansen worden er dan ook nauwelijks gecreëerd. De wedstrijd die om 18:30 begon eindigde zo in een 1-0 overwinning voor Lyra en de scheidsrechter maakte er naar 90 minuten +3 om 20:12 een einde aan.

Wij lopen terug naar het station en kunnen terug kijken op een prachtige trip. Champions League voor de tv of Vierde klasse in het stadion? Wij weten het wel…

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.