20/04/13 N.I.V.O.-Sparta 5-2 Achilles Veen

NIVO Sparta20/04/13Achilles Veen
N.I.V.O.-Sparta 5-2 Achilles Veen
Euro Sportpark
485 toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

De competitie begint een beetje ten einde te lopen. Sommigen ploegen zijn al zeker van een kampioenschap, play-offs of in het geval van de gastheer van vandaag, degradatie.
Toch kunnen wij het niet laten om dus nog maar even snel voordat ze uit de hoofdklasse verdwijnen een kijkje te nemen in Zaltbommel bij NIVO Sparta.

Keurig op tijd vertrokken op deze fijne lentedag. Zoals gewoonlijk laatste tijd, weer met de trein.
De gelegenheid gevonden om station Stadspolders en Geldermalsen te stickeren onderweg (waar het echt stervensdruk was) en vol vertrouwen naar het sportpark van Nivo.

De tegenstander van vandaag is Achilles Veen. De enige –soort van- derby voor NIVO. Veen moet nog flink aanpoten om nacompetitie te ontlopen en lijkt ook de favoriet vandaag. De thuisploeg heeft pas 6 schamele puntjes weten te verdienen in de afgelopen 23 wedstrijden en is logischerwijs ook al zeker van degradatie.

Zoals wij ook verwacht hadden kwam Achilles als beste uit de startblokken. Vanaf onze privé tribune zien wij echter kans op kans gemist worden en vlak voor rust duiken wij de kantine in voor een koud pilsje en de nodige frituur. Tot onze verbazing horen wij opeens gejuich van het veld komen en blijkt Nivo de leiding te hebben genomen. Eenmaal bijgekomen van de schrik wordt het nog gekker. Vlak voor het rustsignaal schiet de thuisploeg ook nog de 2-0 tegen de touwen.

De kantine was overigens een groot pluspunt. Goed bier, keurige frituur en de muzieksmaak was het meest te omschrijven als “feestmuziek”. Kortom, gezelligheid troef in deze kantine.

In de tweede helft wordt hetzelfde beeld geschetst. Veen valt aan maar er staat een zeer goede doelman aan Nivo kant in het doel.
Bij eigenlijk de eerste kans na rust voor Nivo is het weer raak en staat het opeens 3-0.

Dit kwam de wedstrijd zeker ten goede. Achilles Veen zag opeens het licht en perst er een groot offensief uit. Het resultaat is aanzienlijk. Binnen korte tijd zitten de 3-1 en 3-2 er in en het lijkt een kwestie van tijd voordat de 3-3 gaat vallen.

Met nog een kwartier te spelen valt het doelpunt aan de andere kant. Na een mislukte counter valt de tweede bal goed voor de nummer 10 van Nivo Sparta, die dribbelt drie man voorbij en schiet snoeihard in de kruising.

Met een 4-2 stand lijkt de wedstrijd weer in het slot. Op het veld werd er gestreden en ook ernaast. Zo bleken beide teams een jongerenkern (soort van kleuters)  op de been te hebben gebracht en die maakte het nog enigszins sfeervol door elkaar een beetje uit te joelen en te zingen.
De “hooligans” van Nivo Sparta plannen een pitch invasion zo merken wij.  In de starthouding om deze boefjes op de foto te zetten wordt er ook nog 5-2 gescoord en is het feest helemaal compleet.

Nivo Sparta heeft de wedstrijd  van het seizoen, de boefjes hebben hun pitch invasion, wij hebben koud bier voor op de terugweg, en Veen, dat moet zichzelf nog eens goed achter de oren krabben. Want dit leek echt nergens op.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.