25/04/13 SV Spakenburg 4-1 VV Katwijk

SV Spakenburg logo25/04/13VV Katwijk
SV Spakenburg 4-1 VV Katwijk
Sportpark De Westmaat
5.100 toeschouwers
Topklasse Zaterdag

Zaterdag 12 mei 2012, Sportpark De Krom in Katwijk. Nummer drie, VV Katwijk speelt thuis tegen nummer één SV Spakenburg. De Blauwen kloppen de thuisploeg met 0-3 en worden zo op de laatste speeldag kampioen van de Topklasse Zaterdag, met één puntje voorsprong op nummer twee Rijnsburgse Boys. 

Donderdagavond 25 april 2013, de blauwe zijde van Sportpark De Westmaat in Spakenburg. Nummer vijftien (!) SV Spakenburg speelt thuis tegen nummer één VV Katwijk. De Katwijkers hebben nog hooguit drie punten nodig uit evenveel wedstrijden om kampioen van de Topklasse Zaterdag te worden. SV Spakenburg staat één-na-laatste met 29 punten uit 27 wedstrijden. Drie punten minder dan de nummers veertien en dertien (Jodan Boys, SC Genemuiden) welke allebei wel al één wedstrijd meer hebben gespeeld. Winnen is dus bijna van levensbelang voor de grootmacht uit Spakenburg, anders begint het degradatiespook wel heel nadrukkelijk op de deur van de rechterhelft van de Westmaat te kloppen.

Een wedstrijd waarbij de belangen aan beiden kanten dus zeer groot zijn. Gelukkig voor ons werd de wedstrijd gespeeld op donderdagavond.  Hierdoor werd het voor ons mogelijk om deze wedstrijd te bezoeken buiten ons al ingeplande programma om.

Per trein en bus trokken we naar Spakenburg. In de bus wist een bardame van Spakenburg ons te vertellen dat het hele dorp drooggelegd was en dat er misschien alleen nog bier te verkrijgen was in de supermarkten. Dit was gelukkig het geval en na een wandelingetje door het dorp, waar het wemelde van de politie, vonden wij een mooi bankje aan het IJsselmeer waar we onze PMDS voort konden zetten, tot het moment het tijd was naar de Westmaat te gaan.

Daar aangekomen namen we plaats bij de Havenside, de fanatieke supportersgroep van SVS. De wedstrijd werd voorafgegaan door één minuut stilte voor twee overleden clubmensen van SV Spakenburg en VV Katwijk.
Daarna ging de wedstrijd van start en zat het sfeertje er direct lekker in op de Havenside. Jammer was dat de grootste drum bemand werd door een drummer die er totaal niks van kon. Menig lied wist hij om zeep te helpen met z’n aritmische geram op dat ding. Gelukkig werd hij al na enige tijd overgenomen en ging het stukken beter.

De Blauwen op het veld namen de strijdlust van de tribunes over een speelde goed, als een echt team tegen de aanstaande kampioen. Na een kwartier spelen was het Léon Hese die de score opende voor de Blauwen. Na een half uur verdubbelde Jaap van Duijn de voorsprong en kon de champagne (voorlopig) weer de koelkast in voor Katwijk.

Na rust gaat Spakenburg door en scoort nog de 3-0 en 4-0. Pas rond de 70e minuut, als de Havenside de Katwijkers begint uit te dagen horen we voor het eerst iets van de ruim 1100 meegereisde Katwijkers. Vlak voor tijd redt Jordy Zuidam de eer voor de Katwijkers en bepaald de eindstand op 4-1.

Na afloop staan we ruim een half uur voor een gesloten hek omdat de Politie van Spakenburg zo slim was om eerst de Katwijkers te laten vertrekken, welke uiteraard absoluut geen haast maakten met hun aftocht. Door dit grapje missen wij de bus terug naar Amersfoort en komen zo pas tegen enen thuis aan. De enige smet op een verder perfect avondje.

N.B. Vandaag (27 april 2013) is Katwijk, zonder zelf te spelen, alsnog kampioen van de Topklasse geworden. Nummer twee GVVV verloor hun inhaalwedstrijd bij HHC met maar liefst 6-2 en hierdoor wordt het gat van acht punten onoverbrugbaar voor GVVV, twee wedstrijden voor het einde.
Wij feliciteren VV Katwijk met hun zeer verdiende kampioenschap.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.