26/04/13 Sparta Rotterdam 1-1 Excelsior Rotterdam

Sparta Rotterdam26/04/13Excelsior Rotterdam
Sparta Rotterdam 1-1 Excelsior R’dam
Sparta Stadion ‘Het Kasteel’
6.943 toeschouwers
Jupiler League

Een derby met een voorgeschiedenis vandaag op het Kasteel. Elke Spartaan en elke Excelsior-supporter herinnert zich nog 16 mei 2010. In een rechtstreekse confrontatie vechten de twee Rotterdamse clubs uit wie er eredivisie mag spelen het volgende seizoen. In de 86e minuut lijkt Excelsior het eredivisieschap op te kunnen gaan eisen, Fernandez mag aanleggen voor een strafschop, maar hij faalt jammerlijk. Sparta komt daarna op 1-0 en waant zich gehandhaafd. Tot ver in blessuretijd. Fernandez groeit van schlemiel uit tot held door de 1-1 aan te tekenen en Excelsior naar de eredivisie te schieten. Een uiterste pijnlijke dag voor de trotse Spartanen.

Toch is er van een echte derbysfeer geen sprake vandaag op het Kasteel. Enkel het volle uitvak laat zien dat hier een, op papier, mooie wedstrijd gespeeld gaat worden.
De Spangenaren hebben bij opkomst een klein doekje ergens onderuit een hok getrokken om toch nog maar iets te kunnen tonen. Van Excelsior-zijde is helemaal niets te zien aan tifo of iets dergelijks.

Toch zijn het de Kralingers die voor de sfeer zorgen vandaag op het Kasteel. Van Sparta-zijde komt slecht sporadisch een lied erdoor. Na de 0-1 van Excelsior is dit helemaal afgelopen. Nul komma nul ondersteuning kunnen de spelers van Sparta verwachten van hun “fanatieke” aanhang. En dat terwijl er in het clublied toch echt over “Bij voor of tegenspoed” gesproken wordt, en dat ze “zingen hoe t ook ga”. Misschien een idee om dat te veranderen in “zingen als we voorstaan” ?

De 400 meegereisde Kralingers waren in ieder geval vocaal de baas in Spangen. Op het veld ging het redelijk gelijk op. Beide ploegen waren niet best en de wedstrijd zakte weg naar een belabberd niveau.
Pas ver in de tweede helft, nadat Sparta via een vrije trap op gelijke hoogte was gekomen, begon Sparta te voetballen en liet het zien waarom ze zo hoog op de ranglijst staan. Een voorsprong leverde dat echter niet meer op en een flink fluitconcert viel de spelers van Sparta ten deel na het laatste fluitsignaal.

In deze vorm wordt het een lastig verhaal voor Sparta om verder te geraken in de play-offs. Eerste hindernis wordt Helmond Sport. Sparta zal in ieder geval meer vuur moeten tonen, zowel op de tribunes als op het veld. Maarja dat hadden de statistieken vast ook al uitgewezen…

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.