04/05/13 Achilles Veen 1-0 Alexandria’66

Achilles Veen04/05/13Alexandria 66
Achilles Veen 1-0 Alexandria’66
Sportpark De Heuye
279 toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

Eindelijk is het zover, de lucht wordt blauw en onze thermometer geeft eindelijk weer een getal met twee cijfers aan. Met dit mooie weer trekken wij het boerenland in richting Veen. De plaatselijke voetbalvereniging speelt tegen het Rotterdamse Alexandria ’66 en dit betekend een niet al te hoogstaand duel in de zaterdag Hoofdklasse B. De nummers 11 en 12 tegenover elkaar, maar voor ons interessant omdat dit misschien wel de laatste thuiswedstrijd is voor Veen op haar oude sportpark De Heuye.

Alexandria weet al zeker dat ze nog aan de bak mogen in de play-offs om degradatie te voorkomen terwijl Achilles Veen nog alle zeilen moet bijzetten om niet in hetzelfde schuitje terecht te komen.

Beide partijen beginnen zwak aan de wedstrijd. Heel zwak. Pas na 32 minuten valt er voor het eerst een schot op doel te noteren en pas 8 minuten daarna de eerste echte kans. Deze was voor de thuisspelende ploeg maar hij wordt vakkundig verprutst en zo kunnen wij niet wachten tot de rust om te kantine in te duiken voor bier en frituur.

Bier en frituur is goed te vertoeven bij Veen en in de kantine viel genoeg troost te vinden. Dit maakte het niet verschaffen van entreekaartjes nog enigszins goed, alhoewel is dit een grote schande natuurlijk.

Iets later dan gepland arriveren wij voor de tweede helft en net weer aan de zijlijn beland zien wij hoe Achilles Veen op voorsprong komt, na een lange solo wordt de bal over de keeper heen getild en zo staat Achilles na 55 minuten op een 1-0 voorsprong. Iets later komen wij er achter dat wij een rode kaart gemist hebben voor de coach van de Rotterdammers. Wat er precies is gebeurd zal voor ons echter een raadsel blijven…
Voor de rest is er eigenlijk niks nog het vermelden waard en eindigt deze pot in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg dat hiermee de kansen vergroot om volgend jaar weer actief te zijn de Hoofdklasse B.

We hopen dat de wedstrijd SC Feyenoord – Leonidas meer spanning oplevert dan dit, want hier werden we niet echt heel vrolijk.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.