05/05/13 SC Feyenoord 1-0 RKSV Leonidas

SC Feyenoord AV05/05/13RKSV Leonidas
SC Feyenoord 1-0 RKSV Leonidas
Sportpark Varkenoord
±300 toeschouwers
Hoofdklasse A Zondag

Een dag na het boerenland van Achilles Veen bewonderd te hebben duiken we nu de mooiste stad van Nederland in, Rotterdam. Een Rotterdamse derby bij een fantastisch temperatuurtje. De amateurtak van Feyenoord speelt de laatste thuiswedstrijd op een zondag want vanaf volgend seizoen starten ze opnieuw in de 3e klasse op zaterdag. Tegenstander Leonidas speelt vandaag om het kampioenschap. Bij winst, of bij verlies van de Alphense Boys, is er voor het eerst een Rotterdamse Topklasser.

Echter is het de thuisploeg die het best uit de startblokken komt. Op het moment dat de ontknoping van de eredivisie binnen gaande is ziet een kwart van alle aanwezigen niet dat SC Feyenoord in de 10e minuut door een zeer fraai doelpunt op voorsprong komt. Dat Leonidas degene is die kampioen kan worden blijkt nergens uit. Het speelt de eerste helft slap, ongeïnspireerd en zonder enkel tempo. 1-0 is dan ook een terechte ruststand.

In de 2e helft speelde er op het veld een soort status quo af. De spelers van Leonidas wist dat de concurrent uit Alphen a/d Rijn 2-0 achter staat bij FC Hilversum waardoor ze sowieso al kampioen zijn. Feyenoord vind het allemaal wel welletjes en leunt achterover.

De supporters van Leonidas schreeuwen nog wel moord en brand omdat in hun ogen een stuk of 7 penalty’s wordt ontnomen door de VROUWELIJKE scheidsrechter van vandaag. De “kampioenen” van Leonidas 2 tonen ondertussen hun tweede gezicht en maken de keurige club uit Schiebroek volledig ten schande. Als er een camera in de buurt is vormen ze een vrolijke groep die hun vast verdiende kampioenschap in de eerste klasse viert. Maar tijdens de wedstrijd staan ze achter de goal van SC Feyenoord en wensen ze deze keeper van alles en nog wat toe. Kampioenen misschien wel op het veld, maar daar buiten absoluut niet. Waar ze zich druk om maken mag Joost weten, want ondertussen was het al bekend dat FC Hilversum op 3-0 is gekomen en de champagne voor Leonidas te voorschijn gehaald kon worden.

Vlak voor tijd lijken spelers en supporters het pas echt te beseffen en worden ze wat luidruchtiger en zien we zowaar nog 2 ‘fakkels’ afgestoken worden. Na het laatste fluitsignaal stormt iedereen de veld op, jagen ze er in hoog tempo de standaard kampioensliedjes er doorheen en dat was het eigenlijk wel. Van een huldiging was jammer genoeg geen sprake, maar ach, we hebben, na een twee mislukte wedstrijden voor Scheveningen en Katwijk, voor het eerst een kampioenswedstrijd meegemaakt.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.