07/05/13 ASWH 0-0 HSV Hoek (w.n.s.)

ASWH07/05/13HSV Hoek
ASWH 0-0 HSV Hoek
Sportpark Schildman
±200 toeschouwers
Districtsbeker, Zuid I

Nadat ASWH de titel definitief aan Excelsior Maassluis moest laten waren er nog drie prijzen om voor te spelen. Naast de play-offs voor promotie konden er nog twee bekers gewonnen worden. Allereerst de districtsbeker en vervolgens de landelijke KNVB Beker voor amateurs. Om deze te bereiken moest wel eerste de districtsbeker Zuid gewonnen worden. Na een redelijk makkelijk verlopen campagne tegen onder andere VV Barça trof ASWH vandaag in Hoek de eerste serieuze tegenstander. Vorige maand werd op eigen sportpark nog een 1-0 voorsprong uithanden gegeven en leed ASWH uiteindelijk een kansloze 1-3 nederlaag tegen de Zeeuwen. Vanavond heeft ASWH dus wat recht te zetten.

Vooraf waren de intenties van beide ploegen niet geheel duidelijk. Hoek moet zaterdag nog vol aan de bak in de zeer beladen derby tegen Kloetinge om de derde periode, en daarmee dus ook play-offs, veilig te stellen. Ook ASWH kan nog naast de play-offs grijpen. Mocht de Ambachtse ploeg thuis verliezen van Xerxes en RVVH wint meer dan 5-0 van het al gedegradeerde NIVO, dan grijpt de formatie van de scheidend trainer Timmers overal naast.

Toch blijken beide trainers bijna hun sterkste elftal het veld in te hebben gestuurd. Het leverde een zeer open en spannende wedstrijd op tussen twee gelijkwaardige ploegen. Bij beide doelen viel genoeg actie te noteren. Waar de beginfase toch wel voor Hoek was, vocht ASWH zich goed terug en was tegen het einde van de tweede helft het meest gevaarlijk.

In de tweede helft bleven beide ploegen aan elkaar gelijk en al snel leek de wedstrijd op een 0-0 af te steven. Dit bleek ook het geval, ondanks nog enkele goede aanvallen van ASWH en knappe reddingen van doelman Van de Corput.
Na het laatste fluitsignaal konden beide ploegen zich direct opmaken voor strafschoppen. Hierin bleek ASWH helaas niet de gelukkigste. Mels van Driel was de eerste die mocht aanleggen en faalde niet. Hierna faalden Michael van Dommelen en Bas van Stokkum wel zonder dat de keeper van Hoek iets hoefde te doen. Naast en lat.
Van de Corput hield het nog enigszins spannend door de derde penalty van Hoek te stoppen en vervolgens zelf de 2-2 binnen te schieten.
Hoek scoorde vervolgens haar vierde penalty en de poging van Alexander van Dommelen ging via de handen van de keeper op de paal.
Hoek plaatste zich hiermee voor de finale die gespeeld zal worden tegen OJC Rosmalen. ASWH is door het bereiken van de halve finale in ieder geval wel verzekerd van deelname aan het toernooi om de “grote” KNVB Beker volgend seizoen.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.