11/05/13 VV Kloetinge 4-2 HSV Hoek

VV Kloetinge11/05HSV Hoek/13
VV Kloetinge 4-2 HSV Hoek
Sportpark Wesselopark
± 1.750 toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

De laatste speelronde in de meeste competities vandaag en dus waren er weer genoeg interessante potjes. ASWH ging voor de derde periode en moest daarvoor winnen van XerxesDZB op het eigen sportpark. Dit gebeurde ook (4-2). Hierna waren ze nog afhankelijk van het resultaat van periodekoploper Hoek, die de altijd lastige uitwedstrijd en derby speelde bij VV Kloetinge.
In de Topklasse werd de derby SC Genemuiden – HHC Hardenberg nog gespeeld. Een wedstrijd die SC Genemuiden moest winnen voor lijfsbehoud in de Topklasse. Dit gebeurde niet (2-4) en SC Genemuiden zien we dus volgend seizoen terug in de Hoofdklasse.

Onze keuze viel uiteindelijk op de Zeeuwse derby. Ook daar stond nog veel op het spel. VV Kloetinge was in theorie nog niet helemaal veilig en Hoek kon zelfs de play-offs nog mislopen. Bij verlies van Kloetinge en winst van ASWH en RVVH zou Hoek naast de play-offs grijpen. Dit zou resulteren in een fantastische eindronde met alleen maar derby’s. XerxesDZB (periode 2), ASWH (periode 3) en RVVH (hoogst genoteerde zonder periodetitel).

Hoek leek in Kloetinge echter al snel op weg te zijn naar de derde periode titel. Na een spectaculaire opkomst met vuurwerk van beide kanten greep Hoek Kloetinge bij de strot en binnen no-time stond het 0-2. Gelukkig kwam Kloetinge vijf minuten na de 0-2 alweer op 1-2 en zo bleef het een wedstrijd. Na ruim een half uur spelen kwam Kloetinge zelfs op 2-2 en ging de thuisploeg met een goed gevoel de rust in.

In de tweede helft ging Kloetinge door waar het halverwege de eerste helft begonnen was. Binnen een minuut heeft het, via een prachtige aanval, de voorsprong te pakken. “Wat zijn die Belgen stil!” klinkt het vervolgens vanaf de hoofdtribune van het Wesselopark, waar in het hoekje de lokale jeugd een heus sfeervak heeft.

De rest van de tweede helft slagen beide ploegen er niet in de kansen af te maken. Tot vlak voor tijd. De groen-witten verdubbelen hun voorsprong en verzekeren zich zo van nog een seizoen Hoofdklasse.

Hoek grijpt door de winst van ASWH dus naast de derde periode, maar mag zich toch gaan opmaken voor de play-offs. RVVH verloor kansloos bij de opgeleefde degradant NIVO Sparta en verzuimde om over Hoek heen te gaan.
De eindstand in de Hoofdklasse B is daarmee als volgt:
Excelsior Maassluis is de terechte kampioen en speelt volgend seizoen in de Topklasse.
Hoek, ASWH en Xerxes mogen de play-offs voor promotie spelen.
De nacompetitie plekken voor degradatie naar de eerste klasse gaan naar Achilles Veen en Alexandria’66.
NIVO Sparta en Nieuw-Lekkerland zien we volgend seizoen in ieder geval niet terug in de Hoofdklasse.

De reguliere competities zijn allemaal nagenoeg afgelopen. Het is voor ons lastig om nu nog een goede planning op de startpagina van de site te presenteren, maar alle interessante potjes in de verschillende play-offs houden we zeker in de gaten en zullen we, indien mogelijk, bezoeken.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.