23/05/13 MSC Meppel 2-5 MVV Alcides

MSC Meppel23/05/13MVV Alcides
MSC Meppel 2-5 MVV Alcides
Sportpark Ezinge
± 800 toeschouwers
Nacomp. Topklasse/Hoofdklasse Zondag

Zo aan het einde van de competitie worden de wedstrijden schaars. Het was ook niet makkelijk om nog een leuke wedstrijd te vinden maar dat is toch gelukt. In Meppel staat de derby van het dorp/stadje op het programma en dat beloofd veel goeds. Uit vorige edities bleek namelijk dat dit een must have zou zijn op onze lijst.

Aangezien wij een dag vrij hadden besloten wij om naar Meppel af te reizen met louter sprinters. We zijn nog nooit zo vroeg vertrokken naar een avondwedstrijd, maar gezellig is het wel.

Onderweg wisten we veertien nieuwe stations te stickeren en dat maakt onze heenreis zeer geslaagd.

Eenmaal bij het sportpark gearriveerd vroegen wij ons af of we wel op de goede dag waren, of er überhaupt wel gevoetbald zou gaan worden. Onze 50e wedstrijd van het seizoen zou het worden, maar we werden even bang dat deze mijlpaal nog even uitgesteld zou gaan worden. Het was ontzettend stil in het dorp en dat stelde ons zeer teleur. We hoopten op een derby met van alles erop en eraan en we komen terecht in een saai gat waar niks doet vermoeden dat er binnen een uur ergens gevoetbald zou worden…

Toch maar een kan bier gekocht in de kantine en uiteraard weer een sjaal en zo zijn wij op deze historisch koude avond in mei toch klaar voor deze pot voetbal.

De wedstrijd begint offensief van beide teams. Alcides moet winnen om nog te strijden voor promotie maar MSC start het felst en heeft het beste van het spel. Het werpt ook snel zijn vruchten af want uit een corner komen ze op voorsprong. De score moest uitgebreid worden maar dit werd vakkundig om zeep geholpen door de doelman van Alcides
Echter niet veel later scoort Alcides de 1-1 en met deze stand gaan we vrij saai de rust in.

Na het scoren van een frietje en nog wat bier is het maar goed dat wij onze plekken weer snel innamen aan de zijlijn want binnen een minuut scoort Alcides 1-2. Nog niet uitgejuicht en we kunnen alweer opnieuw want de 1-3 zit er ook in zonder ook maar 3 minuten onderweg te zijn.

Een paar minuutjes later vliegt er een schitterend afstandschot in en tot overmaat van ramp voor MSC vliegt nog voor de 55e minuut zelfs de 1-5 er in.
Heel lichtjes horen wij “tien tien tien tien’” uit de verte maar de wedstrijd kakt alweer snel in, eigenlijk valt het behoorlijk dood.

MSC probeert de eer nog enigszins te redden maar scoort slechts nog eenmaal waardoor deze sfeerloze derby van Meppel in 2-5 eindigt.

De uitslag klinkt leuk, maar wij weten wel beter…

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.