25/05/13 ASWH 4-3 HSV Hoek

25/ASWH05/13HSV Hoek
ASWH 4-3 HSV Hoek
Sportpark Schildman (veld 2)
± 1.000 toeschouwers
Nacomp. Topkl’./Hoofdkl’. Zaterdag

De doelstelling van de ambitieuze Ambachters was duidelijk voorafgaand aan dit seizoen: kampioen worden. Door veel volgers van het zaterdag voetbal werd ASWH ook getipt als de kanshebber, met onder andere XerxesDZB en RVVH als belagers. Feit is echter dat Excelsior Maassluis er met de titel van door is gegaan en ASWH dus enkel via de nacompetitie promotie naar de Topklasse kan afdwingen.

In die nacompetitie moet ASWH het opnemen tegen XerxesDZB en Hoek. Deze twee verenigingen speelde al eerder tegen elkaar en deelde de punten. Dit maakt de opdracht voor ASWH heel simpel: twee keer niet verliezen. Als ASWH gelijk zou spelen tegen zowel Hoek als Xerxes gaat het alsnog door omdat ze de hoogst genoteerde club was in de reguliere competitie. Één keer verliezen is echter gelijk fataal.

De wedstrijd van vanmiddag werd gespeeld op het kunstgrasveld, omdat ASWH al begonnen was met onderhoudswerkzaamheden aan het hoofdveld. Dat misschien wel de twee drukst bezochte wedstrijden van het seizoen er nog aan zaten te komen telde blijkbaar niet mee.

Vandaag dus als eerste de wedstrijd tegen Hoek. Alweer tegen Hoek. Al de derde keer dit jaar dat ASWH-Hoek gespeeld word op Sportpark Schildman en voor ons de derde keer deze maand dat we een wedstrijd bezoeken waarin Hoek de tegenstander is. De vorige bezoekjes van Hoek aan Ambacht waren zeer succesvol voor de Zeeuwen. In de competitie werd met 1-3 gewonnen en voor de beker was Den Hoek na penalty’s te sterk voor de Ambachtse formatie.

Ook deze editie van ASWH-Hoek begon zeer goed voor de bezoekers. Voor het oog van ruim duizend bezoekers langs de lijnen pakte Hoek brutaalweg de voorsprong na zeven minuten spelen. ASWH was tot op dat moment slap, ongeconcentreerd en speelde zonder inspiratie. Rond de twintigste minuut begon ASWH meer grip op Hoek te krijgen en begonnen ook de kansjes te komen. Tot een goal leidde het echter nog niet en zo gaat Hoek met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft gaat ASWH verder waar het halverwege de eerste helft was begonnen. Na ongeveer een kwartiertje volgde de beloning. Vanuit een moeilijke hoek scoort Robert Stout de gelijkmaker voor de Ambachters.
Onoplettendheid zorgde er helaas voor dat al het gedane werk gelijk weer teniet werd gedaan. Bijna direct vanaf de aftrap scoorde Guillaume Clinckemaillie vanaf een metertje of twintig voor Hoek de 1-2.

ASWH toont echter veerkracht en gaat opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Zeven minuten na de 1-2, we schrijven dan de 66e minuut, gaat Mels van Driel neer in het strafschopgebied van Hoek en een penalty word toegekend. Mels van Driel gaat zelf achter de bal staan en scoort de gelijkmaker.
Direct vanaf de aftrap is het alweer raak. Ditmaal voor ASWH. Hoek verspeelt knullig de bal, Josiemar van der Werp mag op keeper De Jonghe af en faalt niet: 3-2.

ASWH weet nu dat Hoek twee keer moet scoren en dit zorgde voor wat rust in het spel van ASWH. In de 75e minuut wordt de voorsprong echter weer ingeleverd. Alexander van Dommelen scoort na een hoekschop van Hoek in eigen goal en dus kan Hoek nog een vol kwartier op jacht naar de 3-4. Echt kansen creëren doet Hoek niet meer en in de blessuretijd maakt Alexander van Dommelen zijn fout goed door de 4-3 binnen te tikken uit een goede voorzet van Robert Stout.

ASWH wint zo een enorm spectaculair duel van Hoek en weet wat het te doen staat dinsdag: niet verliezen. Hoek is uitgespeeld in de nacompetitie en kan zich volledig gaan focussen op de landelijke KNVB Beker voor amateurs.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.