28/05/13 XerxesDZB 1-1 ASWH

28/0XerxesDZBASWH5/13
XerxesDZB 1-1 ASWH
Sportpark Faas Wilkes
± 1.200 toeschouwers
Nacomp. Topkl’./Hoofdkl’. Zaterdag

Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag waren de verdelingen en belangen voor deze wedstrijd bekent. In de 3e en laatste wedstrijd van de poulefase voor de play-offs staat Xerxes voor de moeilijke opgave om thuis af te rekenen met ASWH. Er moet gewonnen worden door de thuisploeg, anders eindigt het seizoen voor hun direct.

Onderweg namen wij uiteraard nog even de tijd om onze stickercollectie uit te breiden. Ditmaal hebben we vijf  haltes van het metronetwerk van Rotterdam kunnen toevoegen aan onze lijst.
Ook slaan wij het nodige bier in en drinken het meteen op in onze wandeling naar het sportpark en houden nog een korte PMDS in een nabij gelegen weiland.

Eenmaal gearriveerd zien wij grote rijen staan voor de ingang. Ondanks dat wij hierdoor de openingsminuut miste stemde dit ons toch vrolijk om te zien hoeveel man er op deze beslissingswedstrijd af komt.
Het terras is goed gevuld maar toch weten wij een plekje te bemachtigen om de wedstrijd vanaf de eerste rij te kunnen aanschouwen.

Al snel komen er kansen aan beide kanten, ASWH kopt na een minuut of 10 op de kruising en in de counter faalt de spits van Xerxes oog in oog met doelman Van de Corput die zijn inzet uiterst bekwaam keert.
Beide teams krijgen grote kansen en Xerxes is duidelijk de betere ploeg. ASWH lijkt in te zetten op een gelijkspel en Xerxes doet tevergeefs een poging om te scoren.
Hierin wordt echter flink gefaald en zo gaan we met een 0-0 stand de rust in.

Gelukkig werd er in de tweede helft een stuk beter gevoetbald door beide teams. Van Dommelen produceert een schitterend lobje van buiten de 16 meter maar helaas voor de Ambachters stuitert de bal via binnenkant paal net niet het doel in.
Aan de andere kant schiet de thuisploeg een aantal keer rakelings voorlangs en zet flink druk.

Met nog een half uur te spelen lijkt Xerxes loon naar werken te krijgen door middel van een volledig terecht gegeven penalty. Deze wordt kalm binnengeschoten en zo lijkt Xerxes zich te kunnen opmaken voor de dubbele confrontatie met Assen.

Maar ASWH zet nu wel direct druk en laat meteen de aanvallende intentie zien. Een compliment voor hoe snel de omschakeling gemaakt wordt van defensief naar offensief. Met nog een kwartier te gaan speelt er zich een heel vreemde situatie af in de doelmond bij Xerxes. Twee spelers heffen hun been hoog in een poging de bal te raken, de speler van ASWH zit overduidelijk te hoog. De scheidsrechter doorzag echter het acteertalent van de centrumverdediger van Xerxes en geeft een indirecte vrije trap wegens schwalbe aan ASWH. Specialist Van Driel komt over van de verdediging en schiet onberispelijk de 1-1 tegen de touwen.
Nu draait het spelbeeld weer compleet en is de beurt weer aan de Rotterdammers om aan te vallen.

ASWH houdt echter makkelijk stand maar verzuimt zelf om in de counter een aantal keer te scoren waardoor het tot de laatste snik spannend blijft. Echter lijkt Xerxes zich leeg gespeelt te hebben en zo eindigt de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Minpunt is het uitvallen van Alexander van Dommelen, met een, op het oog, ernstige knieblessure.

Bij de supporters van ASWH barst het feest los en Xerxes druipt af. Zo hier en daar clashen vreugde en verdriet op elkaar en ontstaat er zelfs nog een opstootje. Xerxes lijkt geen andere uitweg te zien om hun verdriet te uiten en zo proberen zij nog een aantal supporters van ASWH het leven zuur te maken. Zelfs de stewards waren nodig om in te grijpen.

Wij laten het rustig achter ons en duiken de metro weer in waar we nog een prima biertje drinken op het bereiken van de volgende ronde. Forza ASWH!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.