30/05/13 VV Haaglandia 0-0 Alphense Boys

3vv Haaglandia 1Alphense Boys0/05/13
VV Haaglandia 0-0 Alphense Boys
Prinses Irene Sportpark
± 350 toeschouwers
Nacomp. Topkl’./Hoofdkl’. Zondag

De nacompetitie voor een plekje in de topklasse loopt op zijn einde en in deze laatste ronde mag ook Topklasser Haaglandia voor het eerst aantreden. Haaglandia ontvangt in deze ronde Alphense Boys en de winnaar van deze tweestrijd plaatst zich, door de promotie van Achilles’29, direct voor de Topklasse. Alphense Boys rekende in voorgaande rondes af met de Koninklijke HFC Haarlem en VV Westlandia.

Het is überhaupt nog maar de vraag of Haaglandia zich volgend jaar laat zien in het zondag voetbal. De club kampt, nog steeds, met financiële problemen en overweegt zich enkel te gaan toeleggen op het zaterdag voetbal. Het zaterdagelftal van Haaglandia speelt momenteel play-offs om promotie naar de eerste klasse en dus behoud de club hiermee een hoog spelend eerste elftal. Daarnaast worden amateurwedstrijden op zaterdag over het algemeen veel beter bezocht dan de zondagwedstrijden, wat dus extra inkomsten op gaat leveren.
Ook vandaag was de opkomst niet om over naar huis te schrijven. Nog niet de helft van het aantal wat er vorige week in Meppel langs de lijn stond was hier te bekennen.

Voor ons was het een weerzien met het Prinses Irene Sportpark. Februari vorig jaar was het Haaglandia Stadion de eerste stop op een reis die ons via Alkmaar naar Groningen leidde en waarbij wedstrijden van HSV en FC Groningen werden bezocht.

De wedstrijd zelf was niet van een al te best niveau en zonder enig moment van opwinding gaan de spelers weer rusten.
Voor de tweede helft geldt precies hetzelfde. Pas in de slotfase is er sprake van enige opwinding. Alphense Boys lijkt de 0-1 binnen te schieten, maar de bal gaat via de lat en  de grond het doel weer uit. De scheidsrechter kon vanaf zijn positie nooit de goal waarnemen en kon dus ook niks anders doen dan door laten spelen.
Zo eindigt deze wedstrijd in een 0-0 gelijkspel en zal de beslissing aanstaande zondag in Alphen aan de Rijn moeten vallen.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.