01/06/13 ASWH 0-1 Asser CV

ASWH01/Asser CV06/13
ASWH 0-1 ACV Assen
Sportpark Schildman (veld 2)
± 900 toeschouwers
Nacomp. Topkl’./Hoofdkl’. Zaterdag

De eerste wedstrijd van de finale of halve finale van de race naar de topklasse stond vandaag op het programma. Of het een finale of halve finale betreft hangt af van de keuze van VV Katwijk om al dan niet te promoveren. Wil Katwijk niet promoveren, dan is er nog een finalewedstrijd nodig tegen SV Spakenburg.

De wedstrijd werd, net als de wedstrijd tegen Hoek, weer gespeeld op het tweede veld, wegens onderhoudswerkzaamheden aan het hoofdveld.
De opkomst werd begeleid door fakkels, rookpotten en knalvuurwerk van Assense zijde, terwijl ASWH zich beperkte tot enkele shooters.

ASWH had te kampen met de nodige personele problemen. Alexander van Dommelen viel afgelopen dinsdag geblesseerd uit, met een op het oog, ernstige knieblessure. Daarnaast miste trainer Timmers de geschorste Mitchell van Esveld en Bas van Stokkum. Deze posities werden ingenomen door Gilmaro van de Werp, Paul Scheurwater en Emir Jasarevic.
ASWH startte zeer onwennig aan de wedstrijd en kwam nauwelijks in haar eigen spel. Michael van Dommelen had in plaats van zijn broer nu de sterke, maar ook lompe en trage spits Jasarevic naast zich, terwijl Scheurwater en Van Lare op het middenveld regelmatig grote ruimtes lieten vallen.

We gaan rusten met 0-0 en na de rust kwam de thuisploeg met de wendbare Elvis Versluis voor Jasarevic in het veld. De Ambachters gingen hierdoor duidelijk beter voetballen en zetten ACV flink onder druk. Onder meer Mels van Driel is enkele malen gevaarlijk via corners, vrije trappen en afstandsschoten. Van Dommelen faalt nog jammerlijk 1-op-1 met de keeper, maar het lijkt wachten op de 1-0.
Dan valt plotseling uit een counter de 0-1. De bezoekers, die duidelijk voor een gelijkspel naar Hendrik Ido Ambacht waren afgereisd, stonden nu opeens voor en het grote spel wat tijdrekken heet kon beginnen.

ASWH probeerde het nog wel om de gelijkmaker te forceren maar slaagde er niet meer in echt gevaarlijk te worden. De grootste kans was nog voor verdediger Marco de Borst wiens inzet net voorlangs ging.

ACV pakt zo de overwinning op Schildman en verwerft een prima uitgangspositie voor de return aanstaande dinsdag op het Stadsbroek. ASWH had absoluut niet hoeven te verliezen en weet dat het met hetzelfde spel en nu iets meer geluk zeker kan winnen in de Drentse hoofdstad.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.