04/06/13 Asser CV 3-3 ASWH

Asser CV04/06/13ASWH
Asser CV 3-3 ASWH
Sportpark Stadsbroek
± 1.300 toeschouwers
Nacomp. Topkl’./Hoofdkl’. Zaterdag

De return van de wedstrijd van afgelopen zaterdag staat op het programma in wat voor ons voelt als Het Hoge Noorden. De heenwedstrijd werd geheel onterecht gewonnen door de formatie uit Assen met 0-1, mede dankzij spectaculair keeperswerk van ACV-keeper Groothof.

In wat misschien wel onze laatste wedstrijd van het seizoen genoemd kan worden loopt alles net wat anders dan verwacht. Meestal hebben wij niks te klagen over de NS op een kleine vertraging na, maar schijnbaar wilde NS vandaag wraak op ons nemen wegens alle gestickerde borden.

Allereerst komt bij Utrecht er geen machinist opdagen waardoor wij onze eerste 2 volgende aansluitingen alweer missen. Het ergste moest nog komen…
De stations van Deventer, Olst en Wijhe stonden op de te stickeren lijst vandaag. Dat we nog zonder al te veel kleerscheuren in Deventer wisten te belanden willen wij graag even de Deutsche Bahn bedanken want de NS faalde hier ook al opzichtig.

Maar in Olst en Wijhe werd het één grote hel. Eerst de poging om Olst te stickeren mislukt wegens een chagrijnige conducteur. Besloten om ‘eventjes’ te wachten op de volgende trein. Dit resulteerde in een vertraging van 85!! minuten omdat er bij station s’Hertogenbosch een treindeur niet sloot. Kan iemand ons hiervan de logica geven?

Enfin, we kwamen voor een voetbalwedstrijd die gespeeld werd in de hoofdstad van de provincie Drenthe. Met het nodige sprintwerk en moeilijke manoeuvres wegens de Assense avondvierdaagse cruisen we door de bossen richting het Stadsbroek.

Eenmaal aangekomen op het sportpark van de ACV blijkt dat ons doorzettingsvermogen goed van pas kwam want de mannetjes stonden al op het veld. Beide clubs steken vuurwerk af en de jongens uit Assen weten zelfs een heuse sfeergroep op de been te krijgen, ongekend bij een hoofdklasse wedstrijd.

ACV gooit als eerste de schroom van zich af en binnen een oogwenk staat de 1-0 voor de thuisploeg op het scorebord. Van ASWH is bekend dat ze pas gaan voetballen op het moment dat ze hiertoe wordt gedwongen en dat blijkt eens te meer. Snel ligt de 1-1 erin en niet veel later valt ook de 1-2. Echter valt, net als tegen Hoek, direct vanaf de aftrap de bal alweer binnen in het andere doel: 2-2.

Zo gaan we bij deze aantrekkelijke wedstrijd de rust in en proberen een sjaaltje te bemachtigen wat helaas niet te doen blijkt.  Ook duurt het een kwartier voordat we een biertje in ontvangst kunnen nemen waardoor wij de eerste vijf minuten van de tweede helft missen omdat het zicht ronduit beroerd was vanaf het terras.

Gelukkig missen we niks en kiezen we de goede zijde om het laatste half uur te aanschouwen want bij het doel van ACV valt het meest te beleven. Met nog een kwartier te spelen heeft de keeper van ACV heel veel pech, eerst tikt hij de bal tegen de kruising aan, maar vervolgens komt de bal terug, valt tegen zijn rug en zo is het voor ASWH spits Stout geen probleem om de bal nog even het doel in te blazen.

Hierbij lijken we op een verlenging af te gaan maar beide teams lijken hier geen trek in te hebben. In de blessuretijd lobt Robert Stout de bal wel over de doelman, maar schampt deze poging slechts de paal en in de counter voor ACV beland de bal voor de voeten van Mulder op randje zestien. Hij mag een paar stappen zetten en schiet vervolgens genadeloos hard in de verre hoek.

Zo eindigt deze wedstrijd in 3-3 en viert ACV feest om het bereiken van de volgende ronde en mogen de ASWH supporters een lange busreis terug maken. Wij doen dat met de trein. Ditmaal geen kapotte deuren en zo keren wij rond middernacht moe en teleurgesteld terug in Rotterdam.

Het seizoen zit erop, voor ASWH en ook voor ons. Vijfenvijftig wedstrijden werden er afgelopen seizoen bezocht en ook in de zomerstop zitten we niet stil. Hou de site/twitter/facebook in de gaten want er zullen nog enkele updates komen. De pagina met sjaals zal weer helemaal up-to-date gebracht worden, alle toegangskaartjes van het afgelopen seizoen zullen gepubliceerd worden en enkele verslagen van wedstrijden die wij bezochten voor het begin van groundhop.org zullen online komen.
Maar dat  is allemaal voor latere zorg, wij gaan de komende dagen bruin bakken in de zon en biertjes drinken. Blijf ons in de gaten houden en hopelijk tot volgend seizoen!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.