20/12/14 R. Cappellen FC 2-3 K. Berchem Sport

R Cappellen FCK. Berchem Sport20/12/14 – 20:00
R. Cappellen FC 2-3 K.Berchem Sport
Stadion Jos van Wellen
950 toeschouwers
3de Nationale Klasse B

Het aanbreken van de winterstop, een pijnlijk moment waar we ons al bij neergelegd hadden.Om het toch nog een weekje uit te stellen besluiten nog een keertje richting België te gaan en stappen meteen de trein in. Die verdoemde rotsprinter brengt ons ditmaal zonder problemen naar Kapellen.

Over deze naam kunnen we nog wel wat discussiëren. De club schrijft het als Cappellen, het station geeft Kapellen aan, de Belgen snappen er echt niks meer van.
Op de heenweg storen we ons aan een dronken menigte op station Essen, waar een of andere Cross gaande is. We houden ons rustig en duiken vervolgens De Zevende Hemel in.

Dit is de kroeg waar de gasten zich voor de wedstrijd verzamelen om vanaf daar naar het stadion te vertrekken. We hadden niet verwacht dat er meer dan twintig uitsupporters de moeite zouden nemen om te komen buurten, maar het tegendeel wordt al snel bewezen. We vermoeden zelfs dat Berchem meer man op de been had dan de thuisclub.

RCFC heeft een lange geschiedenis, vooral in de lagere reeksen van het Belgische voetbal. De in 1906 opgerichte club speelde in het seizoen 1934/1935 voor het eerst in de tweede klasse, het hoogste niveau waar de club op actief is geweest. Vlak voor de tweede wereldoorlog degradeerde club echter weer naar de derde klasse. Direct na de Tweede Wereldoorlog (1946) promoveerde de club weer naar de tweede, maar dat was een kort avontuur. De club degradeerde direct weer en promoveerde vijftig jaar later pas weer naar de tweede klas. Daar verbleef de club tot vlak na de eeuwwisseling. Sindsdien is de club actief in de derde en vierde klasse.

In de kantine halen we drankbonnen en vragen meteen naar sjaals. Deze worden ter plekke naar ons toe gebracht en wij aanschouwen de eerste helft als VIP’s.
Een plekje in de kantine aan het raam met een Duveltje in de hand is weer eens iets anders. We zien beide teams niet scoren voor de rust en maken ons op voor ons vijfde gelijkspel op rij.

Na rust komen de gasten snel op voorsprong. Paridaens en Deryck maken de doelpunten voor de gasten en de koploper staat met de rug tegen de muur.
Dat Cappellen koploper is verbaast ons trouwens nog steeds. De thuisploeg komt echter toch nog op gelijke hoogte.

Tot twee keer toe krijgt Cappellen een penalty, welke beiden volledig terecht zijn.
Hairemans stuurt beide keren de keeper naar de verkeerde hoek en zo staat het opeens 2-2.
De feestvreugde is van korte duur, een minuut later krijgt Verhoeven een vrijbrief van de Kapelse verdediging. Hij loopt dwars door het centrum en verschalkt de keeper. De gasten komen weer op voorsprong, volledig terecht.

Dit blijkt het laatste wapenfeit dat het voetbaljaar 2014 voor ons in petto heeft.
Wij verlaten het terrein en rennen richting onze trein.
In alle overdenkingen van dit seizoen vergeten we helemaal dat we nog langs Essen moeten. Een dronken menigte dat letterlijk de trein in komt rollen herinnert ons hier weer pijnlijk aan.

We irriteren ons dood en krijgen de neiging om een klap uit te delen. We blijven rustig en denken maar aan wat nog komen gaat.
Na de winterstop krijgen we het meteen druk met nieuwe wedstrijden. Onder andere één of twee Limburgse derby’s en als hoogtepunt de derby van Madrid.  De drukte nemen we dus maar voor lief. We gaan in 2015 gewoon verder met waar we in 2014 gebleven zijn.

Voor 2014 was dit het van onze kant. Iedereen bedankt die ons ook dit jaar weer volgde. Prettige feestdagen gewenst en een goede jaarwisseling. Doe geen dingen die wij ook niet zouden doen 😉 en we hopen jullie in 2015 weer te mogen begroeten.
Tot dan!

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.