10/01/15 VV UNA 2-2 FC Eindhoven

vv UnaFC Eindhoven10/01/15 – 14:30
VV UNA 2-2 FC Eindhoven
Sportpark Zeelst
± 300 toeschouwers
Vriendschappelijk

Het gezucht en geklaag over de winterstop mag eindelijk weer worden vervangen door gezucht en geklaag over slecht voetbal. Onze eerste wedstrijd van 2015 staat op het programma, zaterdagavond naar Beerschot. Vanwege de natte dagen voor deze pot vrezen wij al het ergste. Wordt onze eerste pot van 2015 direct afgelast?
Om in ieder geval verzekerd te zijn van vinden wij een oefenwedstrijd in Veldhoven. VV UNA speelt thuis, op kunstgras, tegen FC Eindhoven. FC Eindhoven tegen een amateur beviel de vorige keer uitstekend, dus wie weet.

We doen er alles aan om zo snel mogelijk onze zuurverdiende centjes uit te kunnen geven aan voetbalwedstrijden. Vorig jaar zagen wij Leonidas bikkelen tegen een kudde verdwaalde Noord-Ieren, dit jaar blijft het Nederlands.
FC Eindhoven meet zich met Una, een tegenstander die toch zoek getikt moet kunnen worden. Nou is een topklasser niet per definitie slecht, maar van de ploegen die op zondag voetballen hebben wij geen hoge pet op.
De wedstrijd verloopt totaal anders dan verwacht.

De eerste helft aanschouwen wij vanuit de kantine. Gelukkig bemachtigen we al snel een sjaal en een eersterangs plek voor het raam.
We zien dat FCE geen schijn van kans heeft in deze wedstrijd. De weersomstandigheden lijkt de thuisploeg in het voordeel te zijn. Na een half uur vragen wij ons af of de wedstrijd nou eindelijk al eens voorbij is.
Op het moment dat we de verveling van ons af zetten valt opeens de 1-0. Jorn van Sweres is de gevierde man.

Niet veel later is het Benjamin van Wanrooij dat de voorsprong verdubbelt. We kunnen er niks anders van maken als dat dit geheel terecht is.
Dit is voor de scheidsrechter dan ook meteen het teken dat er 45 minuten op zitten. Voor de coach van Eindhoven staat een flinke kluif te wachten. Hij besluit toch maar wat basiskrachten er in te brengen.
Tevens brengt hij twee nieuwe backs in de ploeg, Joop Flanagan en Emiel van der Steen.
Geen bekende namen, maar wel twee spelers waarin toekomst wordt gezien. Beiden staan niet onder contract bij FC Eindhoven, maar bij RPC. Wie weet horen we nog wat van deze jongens in de toekomst.

Dan moet er wel beter spel vertoont worden dan vandaag. Eindhoven kan pas na het inbrengen van zeven nieuwe spelers Una naar achteren drukken.
In het laatste kwartier voorkomen Bourdouxhe en Hunte een blamage voor de gasten.

2-2 is de eindstand waar beide ploegen zich wel in kunnen vinden. Wij klagen nog een tijdje door tegen elkaar over het weer, kleine kleuters die ons irriteerde, een bejaarde vrouw met een megafoon op de tribune en een supporter van Eindhoven die zich Jean-Paul de Jong waande en het nodig vond elke tien seconden een aanwijzing naar een speler te schreeuwen.

Ondertussen trekken wij weer verder met onze karavaan. Tegen onze verwachtingen in gaat de wedstrijd in België toch door. Beerschot-Wilrijk – SC City Pirates staat op het programma.
Als wij dit twee jaar geleden hadden gezegd had iedereen ons voor gek verklaard.
Toch is dit anno 2015 de enige derby van Antwerpen die in competitieverband wordt gespeeld.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.