04/01/14 RKSV Leonidas 3-2 Glenavon FC

04/RKSV Leonidas01Glenavon FC/14
RKSV Leonidas 3-2 Glenavon FC
Complex Leonidas Erasmuspad
± 100 toeschouwers
Vriendschappelijk

Iedere pauze in het voetbal is een hel voor iedereen die van voetbal houdt. Voor ons is het dus ook zeker geen pretje. Wij doen dus ook elke keer weer ons best om deze zo kort mogelijk te laten duren. Waar wij vorig jaar opende in Volendam, doen wij dat nu dichter bij huis.

RKSV Leonidas opent hun splinternieuwe complex (naja, alleen het veld is van een update voorzien). Voor ons een ideale mogelijkheid om de pijn wat te verlichten.
De tegenstander voor deze opening wordt gevonden in Noord-Ierland. Glenavon FC komt overgevlogen voor deze pot voetbal.

De spectaculaire opening die ons beloofd werd via de site van de Rotterdammers bleef uit, bij een gemiddelde hoofdklasse wedstrijd is er meer “spektakel” te bekennen.
Maargoed, onze winterstop is ingekort en in Glenavon FC zien wij een ploeg uit een land waar wij nog nooit eerder mee in aanraking zijn geweest.

De wedstrijd begint licht in het voordeel van Leonidas. Ondanks dat wij alles uit Rotterdam een warm hart toedragen vinden wij dit toch jammer.
Op het complex van SC Feyenoord werd onze wedstrijd nogal verziekt toen de spelers van Leonidas twee zich als een stel mongolen gedroegen.
Ondanks dat dit de enige club is die wij kampioen hebben zien worden, hebben wij toch een beetje een wrange nasmaak hieraan overgehouden.

Met kannen bier die €6,00 kostte (keurige prijs trouwens) aanschouwden wij een pot die eigenlijk niet om aan te zien was. Zo hier en daar een schotje op doel maar grote kansen zijn er niet. Het enige leuke was een opstootje na een spijkerharde tackle van een nogal lompe Ier.
Net als we denken te gaan rusten met 0-0 kopt Glenavon zowaar hun eerste corner binnen en komen ze op voorsprong in de 44e minuut.

In de rust zien wij vanuit de kantine dat Arsenal – Tottenham Hotspur live wordt uitgezonden. Dit komt ons vlak na rust zuur te staan. Wij kregen de keuze voorgeschoteld, of een corner van Tottenham aanschouwen, of een vrije trap van Leonidas. Onze keus viel toch op Christian Eriksen, hij faalde afzichtelijk. Leonidas schiet de vrije trap raak, dus zo missen wij weer een goal.

Glenavon heeft eigenlijk niet heel veel in te brengen. Ze spelen een soort mengeling van “kick and rush” en 4-4-2 opbouw van achteruit spelletje. De kwaliteit ontbreekt echter voor beide.
Het is enigszins pijnlijk om te zien hoe de nummer 4 van Noord-Ierland kinderlijk wordt gedold door een Topklasser.
De club van meer blauw dan wit weet de opgebouwde Noord-Ierse muur nog twee keer te slechten, 2-1 en 3-1.

We zaten wel lekker warm in de kantine, soms waren onze ogen ergens anders op gericht en we haalden een beetje herinneringen op. In onze gezelligheid vergeten we de wedstrijd een beetje, we schrikken ons ook een hoedje als we zien dat Glenavon nog 3-2 heeft gemaakt.
Toch nog even een spannende slotfase dan? We gaan er nog eventjes goed voor zitten.
De bal wordt nog wanhopig in de pot gepompt, zoals dat echte Ieren betaamt, maar een kans komt er niet meer voor de gasten.

Nog geen kwartier na de wedstrijd lijkt de formatie uit Noord-Ierland vrij weinig last te hebben van de nederlaag. Ons wordt gevraagd om onze stoelen te verlaten, zodat Glenavon nog eventjes met z’n allen bij elkaar kon zitten.
Weigeren doen wij uiteraard niet, de kannen komen tevoorschijn en wij/zij maken er nog een gezellige avond van.

Wij wilden nog wel even op de foto met één van de spelers, en het liefst nog een sjaal van deze club scoren, gewoon omdat het kan.
Tot een sjaal kwam het niet, tot een foto wel. Ruim na het laatste fluitsignaal verlaten wij half waggelend het nieuwe terrein. 2014 is begonnen, gelukkig Nieuwjaar allemaal.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.