11/01/14 KRC Mechelen 3-0 KMSK Deinze

KRC MechelenKMSK Deinze11/01/14
KRC Mechelen 3-0 KMSK Deinze
Oscar Vankesbeeckstadion
± 1.000 toeschouwers
3de Nationale Klasse A

Ook onze eerste buitenlandse wedstrijd in 2014 laat niet lang op zich wachten. Na vorige week de feestelijke opening bij Leonidas mee te maken, trokken wij de volgende zaterdag door naar België.
Zowel Royal Antwerp als Racing Mechelen hadden een leuke pot op het programma staan. We wilden naar Mechelen, maar mocht de tijd en het verkeer ons slechtgezint zijn slaan we af naar Royal.

Gelukkig zat alles mee, we arriveerden een kwartier voor aanvang op onze statribune aan de lange zijde.
Wij kennen Racing Mechelen van twee dingen. De eerste is dat ze bevriend zijn met FC Dordrecht. Toen wij ons in de fanshop begaven voor een sjaal waren de Belgen allervriendelijkst, maar ook wel heel erg geintresseerd waarvandaan wij kwamen.
Pas toen wij vermelden dat wij uit Rotterdam kwamen werd ons een prijs genoemd, wellicht had het goedkoper geweest als wij ‘van Dordt’ waren.

Het tweede is het authentieke Oscar Vankesbeeckstadion. Vooral de hoofdtribune is pure porno voor stadionfetisjisten als wij. Des te pijnlijke zijn de berichten dan ook over een mogelijke sloop van het stadion. KRCM zit financieel in zwaar weer en het vervangen van deze historische tribune voor een modern gedrocht met meer commerciële mogelijkheden *kots* is één van de opties die serieus wordt overwogen. Als je dus nog nooit naar d’n Racing bent geweest, maak er haast mee voordat ze in één of ander zielloos dertien-in-een-dozijn-bakje spelen.

Racing is als club eigenlijk te groot voor de 3de klasse. Financieel gerommel na het vertrek van onder andere een Mexicaanse geldschieter leidde er uiteindelijk toe dat Groen-Wit in 2010 degradeerde naar de 4de klasse. Hier verbleven ze maar één jaar en vorig seizoen werd promotie naar de tweede klasse net gemist. Verbroedering Geel bleek in de finale ronde te sterk. Deze jaargang gaat het voor de wind met KRCM met een uitstekende eerste plaats. De supporters zijn de club altijd in grote getalen blijven volgen en d’n Racing kan dan nog altijd op een grote supportersschare rekenen bij zowel uit- als thuiswedstrijden. De sfeer schijnt ook uitstekend te zijn in het Vankesbeeck maar dit viel ons een beetje tegen, vanaf de aftrap waren eigenlijk alleen de supporters van Deinze te horen.

Op het veld was het niet veel anders. Ondanks dat KRCM eerste staat werden ze overlopen door Deinze. Het scorebord telde af, weer eens wat nieuws. Zo aanschouwde wij dat Deinze tot de 15e minuut beter was (dit was dus een half uur).
Echter komt Racing in de 35e minuut geheel tegen de verhouding in op voorsprong.
De bal wordt slapjes ingeschoten, de keeper red half, de bal belandt bij de nummer 11 van Racing die voor leeg doel in kan koppen.

In de rust haalden wij wat bier en zochten wij naar een toilet. Op het hele terrein bleek maar één toilet te zitten. Een heerlijke old-skool pismuurtje, die vast ook de dupe zal worden bij een eventuele modernisering van het terrein.

Waar wij in de eerste helft bijna niemand om ons heen hadden staan, stond in de tweede helft het hele vak vol. De meeste supporters waren overgekomen van de sta tribune achter de goal om de ploeg te supporteren op de zijde waar zij nu moesten aanvallen.

Ondanks dat Deinze beter is houdt Mechelen makkelijk stand.
De ploeg komt met een ingestudeerde vrije trap op 2-0 en lijkt de overwinning op zak te hebben. Enkele minuten later valt met de 3-0 de beslissing.
De supporters gaan erachter staan (you only sing when you’re winning?) en Deinze heeft niks meer in te brengen.

De spelers in het oranje raken gefrustreerd, met de ene tot de andere schop als gevolg. De spelers van Mechelen overleven deze aanvallen. Na 70 minuten zien wij echter een doodschop van een speler van Deinze vlak voor onze neus.
De tegenstander trekt zijn been niet terug, sterker nog, houdt zijn been gestrekt en land op het bovenbeen van de ongelukkige Deinze speler.
Wij vermoeden een botbreuk of iets anders ernstigs, we weten het niet zeker. Wel kunnen we met enige zekerheid zeggen dat hij niet veel wedstrijden meer zal spelen dit seizoen.

Vlak voor het einde krijgt Deinze nog een mogelijkheid. De scheidsrechter geeft (zeer discutabel) een rode kaart aan KRCM en Deinze mag de eer redden vanaf 11 meter.
Ook dit is het arme Deinze niet gegund. De inzet belandt op de vuisten van de keeper en zo houdt KRCM de nul.

Deinze had beter verdiend, zowel de supporters als de spelers, maar Mechelen is efficiënter en wint deze topper. Door deze overwinning op een directe concurrent zijn ze weer een stapje dichterbij de zo vurig gewenste promotie naar de 2e klasse.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 11/01/14 KRC Mechelen 3-0 KMSK Deinze

  1. Spijtig dat er aan onze kant niet zoveel sfeer was als normaal idd, maar veel van onze sfeermakers hebben dan ook een belachelijk sv opgelopen de laatste match van het seizoen (met de vlagplanting voor het vak van Geel als aanleiding). Mis het wel om een heel vak op te zwepen! :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.