10/01/15 KFCO Beerschot-Wilrijk 3-1 SC City Pirates

KFCO Beerschot-WilrijkSC City Pirates10/01/15 – 20:00
KFCO Beerschot-Wilrijk 3-1 SC City Pirates
Olympisch Stadion Antwerpen
8.113 toeschouwers
4de Nationale Klasse C

En zo trokken wij na het bezoek aan Veldhoven door naar Antwerpen. Na eerst in Veldhoven de stromende regen getrotseerd te hebben komen wij droog in het Antwerpse aan.
Al ver voor aanvang van de wedstrijd halen we onze kaarten op, het zou namelijk goed druk worden voor deze Antwerpse derby. Er waren genoeg toeschouwers op de been maar het was verre van uitverkocht.

Wij nuttigen in de tijd voor de wedstrijd een drankje in de stamkroeg van de supporters. Al snel merken wij dat we niet de enige Nederlanders in deze kroeg zijn.
FC Groningen is met een aantal mensen aanwezig, wat moet dat een helse rit geweest zijn. De muziek stond zodanig hard dat communiceren onmogelijk was, dus zochten wij ons heil al snel weer verderop.

De soort van communicatie die we hadden ging vooral over het weer. Zoals gewoonlijk klagen wij een eind weg en kijken we uit naar wat komen gaat. Over een maand zitten we in Madrid waar het weer aanzienlijk aangenamer zal zijn. Een heerlijk vooruitzicht.

In de kou van deze koude dag in Antwerpen nuttigen we ook maar meteen het goed te eten stadionvoedsel van de Belgen. Alles beter dan de slappe hap die bij de gemiddelde club in Nederland wordt geserveerd.
Hierna bezoeken we de fanshop. Gelukkig zijn we aan de vroege kant. In de fanshop is het ‘cash only’, wat voor ons resulteert in een tocht naar een pinautomaat. Deze wordt echter pas twee kilometer verderop gevonden. Alsnog keren we ruim op tijd weer om om alsnog een sjaal aan te schaffen.

Beerschot is wederom uit haar as herrezen. Het oorspronkelijke K. Beerschot VAC werd, toen het geconfronteerd werd met financiële problemen, gefuseerd met Germinal Ekeren, en vormde van 1999 tot 2011 Germinal Beerschot Antwerpen. In 2011 veranderde de club in een poging om “een sterk merk” *kots* neer te zetten de naam naar Beerschot AC. Germinal werd bedankt voor de bewezen diensten en de club ging weer verder zoals het begonnen was.
Na twee jaar was het “sterke merk” echter weer terug bij af. Financieel zat het aan de grond en op 21 mei 2013 werd het faillissement van Beerschot uitgesproken.
In KFCO Wilrijk werd een nieuw slachtoffer gevonden. De club veranderde haar naam in Beerschot-Wilrijk, ging in het Olympisch Stadion spelen en nam de clubkleuren van Beerschot over. Van het oorspronkelijke Wilrijk is weinig meer terug te zien. Het logo is een combinatie van Wilrijk en Beerschot en de blauw-gele clubkleuren zijn nog terug te vinden op de broekspijpen. Gezien de geschiedenis van de Antwerpse veelvraat is het de vraag hoelang het zal duren totdat ook van Wilrijk niks meer over is.

We betreden de tribune van het Olympisch Stadion van Antwerpen. Vanaf de korte zijde kunnen wij de spionkop goed in de gaten houden. Met de camera gereed bij de aftrap wachten op het vuurwerk, hoopten we dan.
Beerschot beperkte zich echter tot wat confetti slierten en ballonnen. Echter kwam vanuit het uitvak van Merksem City Pirates wel vuurwerk.
Daarna hadden ze ook nog een actie uit respect voor de tragedie in Parijs eerder deze week. Iedere Merksem-supporter houdt een papiertje met “Je suis Charlie” omhoog.

De wedstrijd begint hoopvol. Beerschot drukt Merksem achteruit en het heeft wat weg van een walk-over. Toch duurt het een kwartier voordat Tristan Dermaut de score kan openen. Niet veel later laat KFCO de teugels vieren en zakt de wedstrijd in elkaar.
De een hoeft niet, de ander kan niet. Het gebeurd te vaak in het voetbal. Zo ook hier, de wedstrijd zakt sneller in elkaar dan een gemiddelde pudding.

Er is gelukkig nog een klein beetje vermaak in de vorm van een oliedomme Belg. De slimmerik trekt een Rood-Witte jas aan, de kleuren van aardsrivaal Royal. Dit blijft de rest niet onopgemerkt, en zo vermaken we ons in de rust met het gelach om deze supporter.

De tweede helft begint gelukkig zoals de eerste, en wederom na een kwartier is het raak. Portier knalt uit de volley bijna het net eruit en zo is Beerschot in veilige haven. Al kruipt Merksem iets uit zijn schulp, spannend werd het nooit. Na de 3-0 van Daal is het helemaal klaar met de spanning en de pot bloedt dood.

Wel mag Merksem nog wel een doelpuntje maken voor de eer. En hoe! Sababti speelt zijn tegenstander uit op de achterlijn en schiet zonder te aarzelen. Vanuit een onmogelijke hoek schiet hij de bal in de haak van de kruising.En dat zo hard dat als wij de doelman hadden geweest toch echt hadden weggedoken.Iedereen op de tribune is het erover eens, dit is een prachtig doelpunt. Zowel bij thuis- als uitsupporters gaan dan ook de handjes op elkaar voor deze goal.

Helaas is de goal enkel en alleen voor de statistieken. Het is te laat om het nog spannend te laten worden. Niet veel later is de wedstrijd dan ook ten einde en trekken wij huiswaarts. De eerste dubbel van 2015 is een feit, we hopen dat er nog velen mogen volgen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.