17/01/15 ADO Den Haag 2-2 SC Cambuur

ADO Den HaagSC Cambuur17/01/15 – 20:00
ADO Den Haag 2-2 SC Cambuur
Kyocera Stadion
10.021 toeschouwers
Eredivisie

Er zijn van die weekenden dat je uit verveling niet weet wat je moet. Ook wij hebben dit, alleen plannen wij dan last minute een wedstrijdje in. In Den Haag wordt een potje tegen Cambuur Leeuwarden gespeeld. Vantevoren absoluut geen hoogstaande pot maar we laten ons uiteraard graag verrassen.

Bij een eerder bezoek aan ADO was het uitvak leeg, nu zaten er Friezen. Bij voorbaat zouden wij graag zien dat iedere supporter die zijn club vandaag is gevolgd een lintje krijgt.
Midden-Noord herdenkt met een prachtig actie een overleden kameraad. Een groot doek en een flinke serie fakkels doen het werk.
Als de wedstrijd net zo spectaculair is als de opkomst komt het vandaag helemaal goed.

Het gevoel dat de supporters in de actie hebben gestoken heeft zijn invloed op het veld. Al binnen 30 seconden schiet Mike van Duinen de Hagenezen al op voorsprong. We zeggen hardop tegen elkaar dat we het echt heel goed treffen vandaag. Dit hadden we misschien beter niet kunnen doen. Meteen tieft de wedstrijd in elkaar.

Kansen zijn er amper meer en pas in de 35e minuut noteren we het eerste gevaar van de gasten. Wel is het meteen raak; Ogbeche staat op de goede plek en schiet keurig binnen. Dit laat ADO niet over zijn kant gaan en doet precies hetzelfde als bij de gelijkmaker.  Een schot ketst af en ditmaal is het Alberg die de bal oppikt en binnen schiet.

Het uur dat daarop volgde was weer huilen met de pet op. De rust gaf ons nog enigszins vermaak met een paar geinige cheerleaders. De spelers gaven ons dat in de tweede helft totaal niet en leken ook geen poging te doen. Het spel dobberde wat voort, zonder ook maar een kans te mogen noteren.

Gelukkig heeft Cambuur nog die Nigeriaan voorin lopen. Anderhalf jaar geleden kwam hij bijna letterlijk aangewaaid bij Cambuur Leeuwarden. De beste man had zich nooit durven wensen dat hij ons wist te behouden van het in slaap vallen bij een wedstrijd. Zuiverloon dekt hem beroerd, en zo kan Ogbeche zijn tweede goal van de avond maken. Hier zal het ook bij blijven en de wedstrijd eindigt in een gelijkspel.

We gaan snel terug naar het mooie Rotterdam, en duiken de stad in totdat het licht weer gaat schijnen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.