25/01/15 Cercle Brugge KSV 0-3 Club Brugge KV

Cercle BruggeClub Brugge25/01/15 – 18:00
Cercle Brugge KSV 0 -3 Club Brugge KV
Jan Breydelstadion
14.500 toeschouwers
Jupiler Pro League

Opties te over deze zondag. Zowel op de Nederlandse als de Belgische velden genoeg interessante potjes. In Nederland de derby van Zuid-Limburg, het treffen tussen Breda en Tilburg en natuurlijk de Klassieker. Ook in België de immer beladen pot Standard-Anderlecht, welke nog uitgebreid in het nieuw geweest is de afgelopen dagen. Toch kiezen wij voor een pot die we al twee maal eerder zagen; de derby van Brugge.

Veel problemen hebben we er niet mee. Normaal gesproken aanschouwen wij wedstrijden als neutrale supporter. Met wedstrijden van Club Brugge is dit anders, en we kijken dan ook door een blauw-zwarte bril naar deze wedstrijd.
Of de koploper gaat winnen is niet zozeer de vraag, maar met hoeveel. De club is een klasse apart dit seizoen en met een doelsaldo van +36 liegen de cijfers er niet om.

De wedstrijd vangt aan en meteen zijn de verhoudingen duidelijk. Club bepaalt de sfeer en de ploeg is verreweg de gretigste op het veld. Waar de North Fanatics ons trakteerde op een grote hoeveelheid vuurwerk lieten de spelers het na dit direct te beantwoorden. Het leek een kwestie van tijd voordat de 0-1 viel, maar heel vlot ging het allemaal niet. Na een half uur spelen krijgt Club een penalty.

Vaste prik voor Timmy Simons, maar ditmaal wordt hij gepasseerd door Rafaelov. Waarom is ons een raadsel aangezien zijn stiftje over het doel van de al verslagen keeper gaat. Niet veel later haalt Rafaelov zijn gram met de assist op de treffer van Izquierdo. Het krachtverschil wordt eindelijk omgezet in iets tastbaars.

Daarna is het saai op het veld, heel heel heel saai. Naast een knokpartij tussen de weinige supporters van Cercle is er echt niets noemenswaardig.
Gelukkig vermaken wij ons met de liedjes van de North Fanatics die zingen over hun rivaal. “The city is yours. Twenty thousand empty seats. Are you f*cking sure?” is een zinnetje dat alles nog maar eens duidelijk maakt. Club Brugge heeft het stadion nodig om de aanloop naar de wedstrijden te voldoen, Cercle heeft voldoende aan het trainingsveld ernaast.

Toch is het verschil pas één doelpunt, wat veel te weinig is gezien het spelbeeld. Pas na 80 minuten wordt er echt afstand genomen met het doelpunt van Gedoz. Vijf minuten later wordt er aan alle groen-zwarte illusie een eind gemaakt als Izquierdo zijn tweede maakt. Na de wedstrijd rijden wij met het gaspedaal er op weer naar huis. De plicht roept en zo gek lang verwijderd daarvan zijn we nou ook niet meer.

Bij deze slaan wij dan ook maar meteen de noodkreet uit voor het afschaffen van de wedstrijden op zondagavond. Voetbal op maandagavond is niet leuk, maar zondagavond is ook echt geen pretje.
Met nog zes uur op de klok voordat de wekker weer gaat voor het begin van de werkweek arriveren wij weer in ons mooie Rotterdam.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.