Groundhop.org Jaaroverzicht III

Logo groot + sterHieper de piep hoera. We vieren vandaag ons 3-jarig bestaan. Van ons geen taart, ballonnen of een groot feestje vandaag, alleen een mooi stukje leesvoer om met een pint in de hand terug te blikken op het afgelopen jaar.
Dit jaar bracht ons 72 wedstrijden, 64 nieuwe stadions en 234 doelpunten. We blikken dan ook met trots terug op een zeer geslaagd jaar.

RDWM Brussels FC

Februari 2014 – 5 wedstrijden – 15 doelpunten
We bouwen het niveau graag rustig op en begonnen daarom in de derde klasse zondag, bij de Goudse derby tussen ONA en Gouda. Helaas bleek dit niet het slechtste voetbal wat we te zien zouden kregen dit seizoen. Zelfs niet die maand.
Onze volgende trip was een dubbel naar Brussel. Als eerste stond de derby tussen Molenbeek en White Stars op het programma wat een gigantische flop bleek. Naast een leeg en sfeerloos stadion, eindigde het ook nog eens in 0-0. Om het allemaal nog erger te maken gingen we nog door naar Anderlecht, niet onze favoriete club. Je moet er een keer geweest zijn, niet waar? Tegenstander Mons stond stijf onderaan en dus hoopte we op een spektakelstuk. Ook dit bleef uit. Anderlecht boekte een zakelijke 2-0 overwinning en er viel werkelijks niks leuks te bleven in het Stade Constant Vanden Stock.

Voor pot 4 keerden we terug naar waar we deze maand begonnen; Gouda. Een opgeleefd ASWH leek weer serieus mee te kunnen gaan doen om de titel, zeker als de moeilijke uitwedstrijd bij de Jodan Boys zou worden gewonnen. Dit leek lang het geval maar in de slotfase maken de gastheren nog gelijk. Tot overmaat van ramp blijkt koploper Hoek ook nog haar achterstand te hebben omgebogen in een overwinning en dus leek het over en uit voor de Ambachtse formatie.

Eigenlijk alleen maar dieptepunten tot dan toe. Om in die sfeer te blijven zakken wij af naar de vierde klasse. RBC speelt thuis tegen Advendo. Hoewel het terugkeren van RBC een hoogtepunt is natuurlijk eindigt ook deze pot in een deceptie; 1-4.

Maart 2014 – 9 wedstrijden – 23 doelpunten
We beginnen deze maand voor de verandering met een hoogtepunt. De ground van CVV Mercurius is de mooiste amateurgrond waar we tot op heden geweest zijn. Daarnaast was de wedstrijd fantastisch. Acht doelpunten, veel opstootjes en een grensrechter die het voor gezien hield.

CVV Mercurius

Aan de Klassieker van 2 maart maken we maar geen woorden vuil.
We trokken door naar de Peelderby tussen Venray en Deurne. Een wedstrijd die groots werd aangekondigd door beide clubs maar dit nooit werd. Een handjevol toeschouwers en een tamme wedstrijd. Alleen het weertje was prima die dag.

De volgende derby was dan weer een absolute rammer. ‘El Glassico’, de derby van Leerdam, stond bol van de spanning, sfeer en was druk bezocht. Een absolute aanrader en we hopen dan ook dat deze weer snel op het programma staat.
Die dag erna weer een derby; die van Brugge. Club wint, logischerwijs, zonder goed te spelen.

Het weekend erna streed ASWH voor haar laatste kans op de titel. Koploper Hoek kwam op bezoek op Schildman. De voorsprong van, toen al, negen punten was al nagenoeg overbrugbaar, maar dit was de allerlaatste kans voor ASWH. Deze greep het niet; 1-2.
De dag erna trekken we naar Zuid Limburg, voor een wedstrijd waar we niks van verwachten. RKSV Bekkerveld tegen EHC Heuts. De wedstrijd is zoals verwacht dodelijk saai, maar we hebben een topdag dankzij de gastvrije ontvangst van de verbaasde Limburgers en het gewonnen bierpakket.

Week erna wederom ASWH. Ditmaal voor een prijs waar ze nog wel kans op maken. Voor de districtsbeker staat de uitwedstrijd bij Pelikaan op de rol. Dit levert geen problemen op en ASWH bekerde moeiteloos verder.
De dag erna naar België. Visé tegen Eupen. De tweede 0-0 al dit jaar. Alleen de ultra’s van de gasten zorgde voor vermaak.

April 2014 – 5 wedstrijden – 10 doelpunten
De Algeheel Amateurkampioen van Nederland strijdt tegen degradatie. Na Spakenburg vorig jaar, overkomt het nu Katwijk. Wij bezoeken de oranje kant van het dorp met de derby tegen Rijnsburg. De wedstrijd eindigt in een gelijkspel en de Katwijkse supporters voelen degradatie naderen. Enkele grimmige taferelen op het veld na afloop van de wedstrijd zijn het gevolg.

LenNan (15)

RC Lens

Na Katwijk reden we door naar een andere degradatiepot. In play-off 3 speelde Leuven thuis tegen Mons. Een overwinning van de thuisploeg zou de degradatie van Mons betekenen en de winst van Leuven in play-off 3. Dit gebeurde, maar Leuven vloog er in de volgende ronde alsnog uit.

Waar ASWH al lang uitgevlogen was is de titelrace. De ploeg speelt al enkele weken slap en lijkt alles op de districtsbeker te gooien. Zaterdag uit naar Oranje Wit voor de competitie en maandag uit naar DOSKO voor de beker. In Dordrecht speelde ASWH dan ook met een B-elftal en zo zagen we Oranje Wit haar tweede overwinning dat seizoen boeken.
Winnen kon de ploeg in Bergen op Zoom, bij DOSKO, dan ook wel. Met een brakke kop zagen we een verdiende overwinning voor onze favorieten.

Hoogtepunt deze maand was onze eerste kennismaking met Frankrijk. Inmiddels wisten we dat we onze zomervakantie zouden gaan touren in dat land en vandaag zagen we onze eerste Franse wedstrijd. Lens speelde thuis tegen Nancy en wij wouden graag nog het Stade Bollaert zien voor het omgebouwd wordt. Leuke wedstrijd, fantastische sfeer en mooi stadion. Geslaagde trip!

Mei 2014 – 9 wedstrijden – 43 doelpunten
Op het fraaie ’t Slot van Capelle trapten we deze bizar drukke maand af. Een maand waarin we (qua doelpunten in ieder geval) echt werden verwend. Deze dag zagen we er vier, in combinatie met een lekker zonnetje en een mooi sportpark beviel het ons weer prima.

DorSpa (17)

FC Dordrecht

De dag erna trokken we naar Utrecht waar we vlak na de aftrap verschenen op het afgeladen sportpark van Hercules. De koploper ontving de nummer twee Quick en zou bij winst zeker zijn van de titel. Dit gebeurde, in een spannende wedstrijd werd het 4-2. Hercules naar de topklasse.

Prijzen pakken beviel ons wel en dus gingen we gelijk maar voor twee op rij. Jong Feyenoord/Excelsior pakte in eigen Kuip de titel tegen mede-afdelingskampioen Vitesse.

Verder zagen we deze maand vijf maal ASWH aan het werk en hier kunnen we kort over zijn. Bekerwedstrijden werden gewonnen, play-off wedstrijd verloren. De eerste was voor de tigduizendste keer RVVH-uit; 2-1.

De tweede was de finale van de districtsbeker in Rijen. ASWH kende geen enkele moeite met tegenstander De Valk. De uitslag van 5-0 was niet eens geflatteerd. Zo pakten we onze eerste echte prijs met ASWH en al de derde deze maand.

Dat werden er vier want de dag erna zagen we FC Dordrecht in een zinderende derby winnen van Sparta. De Schapenkoppen wonnen met 3-1 en promoveerde naar de Eredivisie.

We sloten de maand af met drie maal ASWH-thuis. De play-off wedstrijd tegen SteDoCo werd verloren, de twee bekerwedstrijden tegen Bataven en Sneek gewonnen.

AswIJs (20)

ASWH

Juni 2014 – 1 wedstrijd – 1 doelpunt
Één wedstrijd en één doelpunt lijkt een magere oogst, maar hiermee werd wel een hoofdprijs gepakt door ASWH. In een spannende pot werd het grote IJsselmeervogels verslagen. Naast blijdschap over de gewonnen prijs heerst ook ongeloof. Tot hoeveel is ASWH in staat als het echt wil, en hoeveel heeft het wel niet laten lopen dit seizoen.

AvcHer (3)

AVC Heracles

Juli 2015 – 8 wedstrijden – 40 doelpunten
We trappen dit seizoen af met wat niets zeggende oefenpotjes. Een mooie gelegenheid om enkele sportparken eens goed gevuld te zien, maar qua wedstrijden redelijk saai. Vooral genieten van het weer, biertjes en hopelijk veel doelpunten.
Als eerst zagen we twee Rotterdamse clubs aan het werk die duidelijk moeite hadden met hun tegenstander. Sparta won na een benauwende wedstrijd met 3-5 van DHC en Feyenoord kwam niet verder dan 0-1 bij VOC.

Gelukkig maakte Heracles een hoop goed door dubbele cijfers te noteren tegen de Almelose selectie. Feyenoord haalde vervolgens wel uit tegen ASWH, 1-6 en twee weken later schreef Fortuna Sittard dezelfde cijfers op tegen EVV Echt. Tussendoor zagen we nog een onderhoudende pot tussen Willem II en Roda. In een heerlijk avondzonnetje met een biertje in de hand, het leven is goed op zulke momenten. Beide teams waren aan elkaar gewaagd maar de thuisploeg wint uiteindelijk met 1-0.

We sloten de maand af met twee Europese voorrondes. Feyenoord verloor in de voorronde Champions League, in eigen Kuip, met 1-2 van Beşiktas. Club Brugge won wel. In de voorronde van de Europa League versloeg Blauw-Zwart het Deense Brøndby met 3-0.

NîmDij (15)

Nîmes Olympique

Augustus 2014 – 16 wedstrijden – 41 doelpunten
Aan het eind van deze maand maken wij kennis met een nieuw fenomeen voor ons: voetbalmoeheid. Ja ook voor ons zit er een grens. Die hadden we aan het eind van ons reisje langs FC Istres, Montpellier, Lyon, Avignon, Nîmes, Marseille, Geneve, wederom Lyon, Le Pouzin, Saint-Étienne, Basel, Sankt Gallen, Sochaux, Karlsruhe, Luzern en wederom Basel bereikt. Suprise, suprise.

September 2014 – 3 wedstrijden – 8 doelpunten
Ja we hebben echt tijd nodig om bij te komen. Derby’s als Willem II – NAC en Fortuna – Roda JC laten we zonder spijt aan ons voorbij gaan, terwijl we normaal gesproken ons 24 uur zouden verbijten als we een wedstrijd van dat kaliber missen.
We slepen onszelf nog naar Amsterdam voor een potje tegen PSG. Zien Ajax totaal onverdiend winnen in Rotterdam en beleven in de hoop op een bekerstunt, een anti-climax in Maassluis.

PSV

Oktober 2014 – 2 wedstrijden – 5 doelpunten
Same story als vorige maand. De echte wil om op pad te gaan ontbreekt en komt eigenlijk pas tegen het eind van deze maand weer terug. Wel zien we Feyenoord nog in eigen stad winnen van Luik.
Aan het eind van de maand trekken we naar Eindhoven voor de clash tussen PSV en Panathinaikos. Vooral van de gasten hebben we hoge verwachtingen, maar deze maken dit helaas niet waar. De sfeer komt vooral van Lighttown Madness (en dat zegt veel). Wel stelen de grieken nog een puntje van PSV door een late gelijkmaker.

November 2014 – 6 wedstrijden – 16 doelpunten
We voelen ons herboren en gaan weer als vanouds op pad. De maand trappen we af met misschien wel de mooiste amateurwedstrijd van Nederland. Quick Boys – Katwijk, in tegenstelling tot de Spakenburg – Vogels, nog een échte derby. Haat en nijd, getreiter en provocatie onderling in plaats van jolige dansjes en toneelstukjes voorafgaand aan de wedstrijd. Katwijk wint uiteindelijk op het terrein van Quick Boys en blijft hierdoor op kampioenkoers. Wij zagen een leuke pot in een goede ambiance en Sportpark Nieuw Zuid blijft natuurlijk een plaatje.

BreFul (5)

Brentford FC

Na voor de derde keer een derby tussen Barendrecht en Capelle te hebben gezien, konden we ons opmaken voor weer een weekendje weg. Londen was de bestemming. Voor de derde maal alweer. In eerdere tripjes werden West Ham, Barnet, QPR en Millwall met een bezoekje vereerd. Ditmaal was de reden van onze trip Griffin Park van Brentford. De club gaat het fraaie stadion binnen afzienbare tijd verlaten en de derby tegen Fulham leek ons een uitstekende gelegenheid om eens langs te gaan. Dat bleek het ook. Een uitverkocht Griffin Park schreeuwde Brentford naar de overwinning op Fullham.

Een dag later zagen we wederom een Londense derby. Charlton nam het in de prachtige Valley op tegen Millwall. De wedstrijd viel tegen en eindigde in 0-0, maar met Millwall in het uitvak verveel je je nooit.

Zondag keerden we terug op het continent. Direct vanuit de tunnel reden we naar Kortrijk. Voor de tweede maal zagen we de beladen derby tegen Zulte Waregem en ditmaal wisten de Kerels wel te winnen. De 3-1 overwinning van de thuisploeg was een prima afsluiting van een prachtig weekend.

Een week later keerden we nog éénmaal terug bij onze zuiderburen. De derby van Wetteren was de bestemming. Standaard tegen Kwatrecht. Het was een echte derby met een, voor dat niveau, goede sfeer. Wij vermaakten ons ondanks de kou prima en zagen de gasten op het laatste moment een punt meepakken na een benutte penalty.

December 2014 – 4 wedstrijden – 17 doelpunten
Een maandagavondwedstrijd is geen feest, winterse kou is niet aangenaam en in Emmen wil je al helemaal niet dood gevonden worden. Dus trekken wij op een steenkoude maandagavond naar Emmen voor de wedstrijden tegen Almere City. Geloof het of niet, een topwedstrijd in de tweede periode. Emmen lijkt lang op de winst af te stevenen maar Almere komt in de absolute slotfase nog op gelijke hoogte. De gasten van vandaag zouden enkele dagen later ook de titel gaan pakken. Hun allereerste prijs in het nog prille bestaan.

LieWes (10)

K. Lierse SK

Wij pakken zes dagen later een andere derby in de Jupiler League. Deze is qua naam misschien interessanter, maar op het veld absoluut niet. Het bleek een tamme pot tussen VVV en Roda.

Tam was het tussen Lierse en Westerlo absoluut niet te noemen. In deze derby golft het spel op en neer. De thuisploeg, verkerend in degradatienood, strijdt met alles wat het in zich heeft maar blijft uiteindelijk op een 3-3 steken. Een zeer vermakelijke wedstrijd levert uiteindelijk maar één puntje op.

Wij sluiten 2014 af bij Capellen. De koploper ontvangt Berchem Sport, een derby in de derde klasse B. Berchem wint verrassend bij de koploper. Wij hebben het vooral druk met Duvel’tjes drinken en herinneringen ophalen. Het was weer een mooi jaar.

Januari 2015 – 4 wedstrijden – 15 doelpunten

Club Brugge KV
Club Brugge KV

We trapten 2015 op gang in Veldhoven. UNA was gastheer voor FC Eindhoven en beide ploegen maakte er een leuke pot van; 2-2.

Direct erna trokken wij richting Antwerpen voor de derby tussen Beerschot – City Pirates. D’n Beerschot wint vrij eenvoudig met 3-1.

Uit verveling bezoeken we een week later Den Haag voor de pot tegen Cambuur. Dat werd eigenlijk nooit leuk.
Wat wel leuk was, was de derby Cercle – Club. Een dag lang in Brugge met onze vrienden van de North Fanatics, gevolgd door een prima pyro van diezelfde jongens. Club gaf het een goed gevolg en won met 0-3 van het kleine zusje.

Uiteraard willen we iedereen bedanken die ons dit jaar gevolgd heeft. In 2014 zijn zowel ons aantal keer bekeken als het totaal aantal unieke bezoekers verdubbeld ten opzichte van 2013. Dit is iets wat ons enorm trots maakt.

Meer dan zesduizend unieke bezoekers bekeken meer dan 78.000 keer onze site. We hopen deze groei natuurlijk door te trekken en jullie ook in 2015 te vermaken met verslagen en foto’s.
Heb je op- of aanmerkingen, tips of kritiek, alles is welkom. Contact opnemen kan via de bekende manieren.
Wij gaan gewoon door waar we gebleven zijn en trekken komend weekend naar Maastricht om ons daarna op te maken voor een weekendje Madrid. Stay tuned en je mist niks. Tot dan!

Dit bericht werd geplaatst in Jaaroverzicht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.