02/10/14 Feyenoord 2-1 R. Standard de Liège

FeyenoordR. Standard de Liège02/10/14 – 19:00
Feyenoord 2-1 R. Standard de Liège
Stadion Feijenoord
33.000 toeschouwers
UEFA Europa League

Europacup wedstrijden hebben altijd onze speciale aandacht. Of het nou in Amsterdam, Eindhoven, Brugge, Genk of ergens anders is. Bij aangename potjes proberen we altijd van de partij te zijn. Gelukkig is er dit jaar voor het eerst sinds tijdens weer echt Europees voetbal in onze eigen stad. Feyenoord wist zich eindelijk weer eens te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League en vanavond was de eerste thuiswedstrijd tegen de Waalse Belgen uit Luik.
Feyenoord is de groep slecht begonnen met een kansloze nederlaag in Sevilla. Standard begon beter en wist thuis met 2-0 te winnen van Rijeka. Feyenoord moest dus winnen vandaag om niet direct al een bijrol te spelen in deze poule.

De wedstrijd stond dus bol van de spanning en dat was te merken. Terwijl good old Lee Towers het legioen opwarmde met Mijn Feyenoord ging het bij het uitvak mis. Standard hooligans braken uit en vielen de stewards die bij de volgende hekken stonden aan. Feyenoord liet dit niet over z’n kant gaan en brak ook uit. Wat heen en weer getrek en geklap bij de plexiwand was het resultaat. Het duurde een eeuwigheid tot de ME de Standard hooligans terug hun vak in kwam slaan. Als er op de Feyenoord vakken maar een poep of een scheet gelaten wordt staan er direct zes pelotons klaar om de schuldige met groot machtsvertoon in te rekenen, maar als er een keer echt iets aan de hand is duurt het uren.

Op het veld lijkt Feyenoord in ieder geval niet van slag. Het speelt het spel dat ze het hele seizoen eigenlijk al (bij vlagen) laten zien. Ze zijn beter, maar de bal gaat er niet in. Tot grote opluchting van het Legioen is het uiteindelijk Van Beek die vanuit een ingooi de bal in de goal werkt. Als hij de bal überhaupt wel raakte. Hij krijgt hem in ieder geval wel en het is zijn eerste officiële goal in het Feyenoord tricot.

Na een uur spelen zien de supporters de vertwijfeling erin sluipen bij de thuisploeg. Aanvallen voor de 2-0, zoals de hele wedstrijd al wordt gedaan? Of terugzakken en de 1-0 consolideren? Deze vertwijfeling zorgt voor een onbalans in het elftal en de gasten profiteren direct: 1-1.

Na de 1-1 kan Feyenoord opeens weer voetballen en via Manu had de bal er al minstens twee keer in moeten zitten. Gelukkig is het vijf minuten voor tijd alsnog raak. Elvis Manu, de man die Feyenoord eerder in extremis naar de groepsfase schoot, zet Feyenoord nu op 2-1. De Kuip ontploft en Feyenoord trekt de winst over de streep. Na vier verliespartijen op rij wint Feyenoord nu voor de tweede keer achter elkaar. Het lek lijkt boven in Rotterdam-Zuid.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.