23/09/14 Excelsior Maassluis 1-4 FC Emmen

Excelsior MaassluisFC Emmen23/09/14 – 20:00
Excelsior Maassluis 1-4 FC Emmen
Sportpark Dijkpolder
± 800 toeschouwers
KNVB Beker

Het leven draait om keuzes. Soms maak je de goede, soms de verkeerde. Iedere keer bij de loting van de KNVB beker pakken wij meteen onze agenda erbij en pikken de leuke potjes eruit. Wij zien in een loting vooral kansen op een leuke pot bij een amateur. Zo steken de lotingen van Excelsior Maassluis en Deltasport er voor ons bovenuit omdat er een BVO op bezoek komt. Het besluit wordt genomen om naar Maassluis te gaan, in de verwachting daar de leukste pot te zien. Willem II heeft dan wel een dramatische record tegen amateurs in de beker, maar eerste klasser Deltasport moet toch de doen zijn voor de goed in vorm stekende Tilburgers.
In Maassluis is FC Emmen de tegenstander, een club waarvan het nog wel even duurt voordat we er gaan buurten, mede doordat hun derby (met Veendam) verleden tijd is.

Ons eerdere bezoek op een subtropisch warme zomermiddag in juli ligt ons nog goed in het geheugen. Swansea City maakte gehakt van de ploeg uit Maassluis, maar mede door het weer hebben wij ons uitermate vermaakt. Waar er toen op een veldje ergens achterop het sportpark werd gespeeld omdat de Engelse profs niet op kunstgras wilden spelen (geheel terecht overigens) is het hoofdveld ditmaal wel de plaats van handeling. Hopend op een bekerstunt zoeken wij een plekje uit vlakbij een biercorner.

Waar wij twee jaar hiervoor met onze neus in de boter vielen bij ADO’20, valt het nu vies tegen. Van sfeer is geen sprake op deze koude avond, helaas komt Emmen al snel op voorsprong door een doelpunt van Rozema.
Gelukkig ziet de thuisploeg na een tegentreffer opeens het licht en komt al snel weer langszij via Vink.

De rust bevalt ons allerbest, we pakken een plekje dichtbij de TV en kijken een potje uit de Primera Division. Één van ons besteld het bier, de ander gaat op sjalenjacht. In beide missies slagen wij.
Na rust weer naar onze steenkoude tribuneplaatsen bij de biercorner, hopend op die bekerstunt. Het mocht echter niet zo zijn. Een kwartier na rust brengt Peters Emmen weer aan de leiding.

Maassluis probeert het wel, maar het lukt niet echt meer. Emmen voetbalt het uit en vol verbazing volgen wij het nieuws uit Vlaardingen. Als de 1-3 valt gaan we er vandoor zeggen we tegen elkaar en racen we naar Vlaardingen. In de 83e minuut valt deze treffer ook, Almeida is de gevierde man.

Zoals gezegd pakken wij onze biezen en rijden als een malle richting de snelweg, op naar Vlaardingen. We racen alles en iedereen voorbij, harder willen we wel maar dat kan de gouden koets niet aan.
Het staat nog gelijk in Vlaardingen, Deltasport gaat verlengen tegen Willem II, dat willen we niet missen. Echter ontvangen wij bij de afrit het nieuws dat Deltasport heeft gescoord en er daarna meteen is afgefloten. Zo is onze poging voor niets geweest en missen wij het feest. We draaien de snelweg weer op en schelden een partijtje de verte in. Een eerste klasser die een Eredivisionist uitschakeld, daar hadden we bij moeten zijn…

Vervolgens komt ons ten oren dat Maassluis nog een vierde treffer heeft moeten incasseren. Ondanks dat we een leuke avond hebben gehad in Maassluis boeit het ons geen moer. We zitten met ons hoofd vooral bij Deltasport, bij de prestatie die niet meer verricht was sinds wij het levenslicht zagen.
We hebben de (voorlopige) sensatie van het seizoen gemist en dat doet pijn, veel pijn.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.