21/09/14 Feyenoord 0-1 AFC Ajax

FeyenoordAjax21/09/14 – 14:30
Feyenoord 0-1 AFC Ajax
Stadion Feijenoord
47.000 toeschouwers
Eredivisie

Enkele dagen na de trip naar Amsterdam komen we Ajax weer tegen. Ditmaal in de immer vijandige sfeer van De Kuip.
De avond ervoor dronken we onszelf alvast moed in en met slechts een paar uurtjes slaap stonden we rond het middaguur op Varkenoord. Nog meer sapjes om onszelf moed in te drinken. De eerste ging nog wat lastig maar daarna vloeide het alweer soepel naar binnen. Maar goed ook want Feyenoord draait voor geen meter. In eigen huis werd alleen nog maar een puntje gepakt tegen SC Heerenveen. Verloren werd er van Utrecht, Willem II en Besiktas. Vooral scoren lijkt een probleem voor de Rotterdammers. Te Vrede komt tekort voor het niveau van Feyenoord. Vandaag is de hoop gevestigd op de nieuwe spits: Kazim Richards.

Na een spectaculaire opkomst met vuurwerk vanaf diverse vakken opent Feyenoord direct de aanval. Het publiek voor zich winnen lijkt de boodschap van Fred Rutten te zijn geweest. De tamme, ietwat terneergeslagen sfeer sloeg direct om en de Kuip kolkte als vanouds. Binnen de minuut raakt Clasie de lat, na drie minuten was het wederom de lat die Ajax redde op een kopbal van Ruben Schaken.
Uit de eerste de beste aanval van Ajax was het wel raak. Een vrije trap van Ricardo van Rhijn vliegt binnen, totaal uit het niets.

Feyenoord ging desondanks gewoon door. Sven van Beek raakte als derde Feyenoorder de lat, Kazim lobte de bal net naast en Clasie’s schot van afstand ging net over.
De enige kans van Ajax kwam via El Ghazi, maar Feyenoord-keeper Vermeer haalde de bal uit de hoek.
Vlak voor rust is het wederom Kazim met een grote kans, maar 1-op-1 met Cillessen schiet hij de bal naast.

In de tweede helft kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd. Feyenoord werd nauwelijks meer gevaarlijk. Het legioen schreeuwde om een wissel, nieuwe aanvallende impulsen, maar Rutten wachtte daarmee tot een kwartier voor tijd. Manu en Vilhena kwamen in de ploeg en Feyenoord greep Ajax weer bij de keel. Er volgende diverse kansen maar deze werden stuk voor stuk verprutst. Vooral Te Vrede, die in het veld kwam voor Kongolo, had in blessuretijd een punt veilig kunnen of moeten stellen.

Feyenoord verliest de klassieker maar kan toch rekenen op een massaal applaus. Feyenoord was veel beter dan de gasten en dat is een grote stap vooruit ten opzichte van de eerdere thuiswedstrijden van de Rotterdammers.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.