30/07/14 Feyenoord 1-2 Beşiktaş JK

FeyenoordBeşiktaş JK30/07/14 – 20:00
Feyenoord 1-2 Beşiktaş JK
Stadion Feijenoord
44.000 toeschouwers
Voorronde UEFA Champions League

Europese potjes voetbal in onze eigen stad zijn schaars, heel schaars. De laatste jaren zijn Europese voorrondes gelukkig weer vaste prik geworden in Rotterdam, maar dat Feyenoord daarin structureel wordt uitgeschakeld is even goed vaste prik. Niet dat dat nou zo’n schande is, want Feyenoord heeft – in alle redelijkheid – weinig in het miljoenenbal te zoeken. Wat het wel pijnlijk maakt is dat Feyenoord nog geen enkele keer door een Europese grootmacht is uitgeschakeld, maar elke keer door een ploeg die “te doen” moet zijn. Twee seizoenen terug was Dinamo Kiev nog te sterk voor de Rotterdammers in de voorronde Champions League. Pijnlijker is dat vervolgens ook van Sparta Praag twee keer werd verloren. Vorig seizoen moest Feyenoord haar meerdere erkennen in het totaal afgegleden Kuban Krasnodar en ook dit seizoen heeft Feyenoord het op papier goed getroffen met Beşiktaş als tegenstander.

Toch kan Feyenoord ook dit jaar de Champions League weer na één wedstrijd uit het hoofd zetten. In eigen huis werd verloren van een beter Beşiktaş.
Feyenoord begon nog goed aan de wedstrijd. Ze hadden de wedstrijd onder controle en met de steun van het Legioen werden de Turken achteruit gedrukt. Tot het moment dat er uit het niks de 0-1 valt. Een corner word slecht verdedigd, Mathijssen laat z’n man lopen en het is 0-1. Feyenoord kijkt tegen een achterstand aan in de wetenschap dat het moeilijk tot scoren komt. Totaal onnodig. De Turken komen beter in de wedstrijd en bij Feyenoord ebt het vertrouwen weg. Boëtius deed bijna alles fout wat er fout kon gaan. Verhoek komt absoluut te kort voor het niveau van Feyenoord en Te Vrede is een man om medelijden mee te hebben. Aan alles merk je dat de ploeg geen vertrouwen heeft in Pellè 2.0. Hij kreeg nauwelijks bespeelbare ballen en slaagde er niet in gevaarlijk te worden.

Extra pijnlijk is het dat de ervaren mannen achterin, Joris Mathijssen, uiteindelijk Feyenoord de das om doet met twee persoonlijke fouten. Mannetje laten lopen bij de 0-1 en een totaal onnodige alles-of-niets tackle rond de middenlijn waardoor Beşiktaş richting de 0-2 kon.

In de 78e minuut (!) wordt Feyenoord voor het eerst echt gevaarlijk, een kopbal van Immers. In de slotfase komt Feyenoord via een penalty dan nog op 1-2 waardoor een nog een klein sprankje hoop is voor de terugwedstrijd. Een heel klein sprankje…

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.