31/07/14 Club Brugge KV 3-0 Brøndby IF

Brondby IFClub Brugge31/07/14 – 20:30
Club Brugge KV 3-0 Brøndby IF
Jan Breydel Stadion
21.000 toeschouwers
Voorronde UEFA Europa League

Een dag na de deceptie in onze eigen stad vertrekken we vroeg weer met het treintje naar onze favoriete Belgische stad: Brugge. Club treedt aan tegen het Deense Brøndby IF in de voorronde voor de Europa League. Een taaie tegenstander, maar Club draaide een goede voorbereiding en ook de seizoenouverte; uit bij Waasland-Beveren werd redelijk eenvoudig gewonnen.

De Denen zijn massaal naar de Vlaamse stad afgereisd. Het uitvak was in zeer korte tijd uitverkocht aan 1.400 Denen en Brugge heeft zelfs moeten besluiten de kassa’s deze avond dicht te houden omdat er veel meer Denen in de stad aanwezig zijn.

Vocaal lieten de Brøndby-aanhangers zich ook zeer goed horen. Al ver voor de aftrap ging het hard in het uitvak. Wij hadden onze plaatsen weer ingenomen op de spionkop van Brugge en het is goed om te merken dat deze groep steeds groter wordt en de sfeer steeds meer verbeterd. De sfeer was deze avond alweer vele malen beter dan tijdens onze vorige bezoekjes tegen Cercle en Anderlecht.
Het wedstrijdverloop zal daar ook zeker in hebben meegespeeld. De thuisploeg was vanaf minuut één de baas op het veld en Brøndby wist niet waar het het zoeken moest. Aanvallen kwamen er niet of nauwelijks van de Deense formatie.

Binnen een kwartier staat FCB dan ook al op een verdiende voorsprong. WK-ganger Duarte prikt de 1-0 binnen. Brugge verslapt niet en een kwartier later is de voorsprong al verdubbeld; Castillo is de maker.
Ook na rust veranderd het spelbeeld niet. Brugge is veel beter dan de Deense subtopper en Vasquez bestempeld met een derde Brugse treffer de terugwedstrijd tot een formaliteit.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.