23/10/14 PSV 1-1 Panathinaikos

PSVPanathinaikos23/10/2014 – 20:00
PSV Eindhoven 1-1 Panathinaikos
Philips Stadion
21.800 toeschouwers
UEFA Europa League

Na Ajax en Feyenoord al aangedaan te hebben in dit seizoen in Europees verband is het nu de beurt aan PSV. In een eerder bezoek aan Eindhoven tegen Napoli vermaakten wij ons uiterst goed, zowel in de stad als in het stadion. PSV rolde de Italiaanse topclub met 3-0 op, iets wat vriend en vijand verraste. Waar het in de competitie zeer goed gaat, lukt het dit seizoen in Europa echter nog niet helemaal.

We duiken de trein in in de verwachting nog even de stad in te duiken alvorens wij ons naar het stadion begeven. Echter gooit de NS voor de 937.431.087e keer roet in het eten. Alle treinsporen moesten weer eens op de schop, waardoor wij al blij zijn dat we de aftrap hebben gehaald. We zoeken onze plekjes op de voorste rij van de bovenste ring, ideaal om alles eens goed te kunnen zien.

Waar we eigenlijk een Griekse sfeeractie verwachten, blijkt alleen het thuispubliek zich met vuurwerk bezig te houden. Enigszins teleurgesteld in de Grieken die het uitvak stampesvol hadden zitten, dan maar goed voetbal laten zien dachten wij zo.
Ook dit viel zwaar tegen. PSV speelt zonder overdreven goed voetbal de gasten simpel naar achteren, en het is wachten totdat er eindelijk een treffer valt.
Vlak voor rust is het eindelijk zover, wanneer Depay afrondt na een mooie pass van Luuk de Jong. Meteen gaat het shirt van het jonge talent uit, zo hebben de aanwezige vrouwen hun vermaak ook weer gehad. De voetballiefhebbers krijgen naarmate de wedstrijd vordert alleen maar meer spijt van hun uitgave.

De rust zien we lichtelijk als een geschenk, en we sukkelen bijna in slaap. Het spel was niet om aan te gluren in de eerste helft, misschien dat de tweede helft wat leuker is. Ook dit valt vies tegen en zo sukkelen we naarmate de tweede helft vordert verder in slaap, met hulp van een kachel boven ons hoofd. De enige rede dat we niet in slaap vielen was diezelfde kachel, die lawaai maakte alsof de Duitsers kwamen overgevlogen.

Af en toe laat Panathinaikos van zich horen met één van hun meest bekende liedjes. We danken de gasten ook dat ze hun “Horto Magiko” ten gehore brengen. Verder noteren wij dat het stadion maar half gevuld is, iets dat je alleen en Eindhoven en Arnhem ziet.

PSV hoeft niet meer, en de gasten lijken niet bij machte om het Zoet echt lastig te maken. Dat PSV laf speelt komt ze duur te staan, want waar de 3 punten in the pocket leken scoren de gasten opeens vlak voor tijd.
Karelis geeft Pana wat het op basis van de tweede helft verdiend. Een minuut later mag Bruma het veld verlaten met zijn tweede gele kaart.

De spanning zit er opeens goed in, de harde kern van PSV laat zich van zijn beste kant zien en schreeuwt de ploeg vooruit. De gasten voelen dat er misschien nog wel meer in zit en de harde kern van Panathinaikos overstemt meteen heel het stadion.
In de blessuretijd krijgen de Grieken ook nog een paar goede kansen welke echter niet benut worden. Zo blijft het gelijk en mogen de 21.800 opgedraafde toeschouwers (min de gasten) in mineur het stadion verlaten.

Het OV blijkt ons nog steeds niet gezind, getuige de nachtbus waar we in gepropt worden. Met een bus van Eindhoven naar Breda, vanaf daar een bus naar Dordrecht en vanaf daar nog naar Rotterdam. Een nachtelijk avontuur waar we niet echt om konden lachen. Onze bazen ook niet, want de dag erna waren we niet vooruit te branden. Met dank aan de NS.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.