01/11/14 KVV Quick Boys 1-2 VV Katwijk

Quick BoysVV Katwijk01/11/14 – 14:00
KVV Quick Boys 1 – 2 VV Katwijk
Sportpark Nieuw Zuid
8.200 toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

Op een uiterst zonnige zaterdagmiddag trekken wij met het openbaar vervoer richting Katwijk. De eerste tegenslag kwam al snel. Wegens een defecte bovenleiding was er geen trein verkeer mogelijk tussen Rotterdam en Delft. Vanaf Rotterdam Centraal richting Leiden of Den Haag bleek daardoor een lastige opgave. De IntercityDirect biedt uitkomst en via Schiphol bereiken we uiteindelijk alsnog station Leiden. Vlak voor tijd betreden we het inmiddels bomvolle sportpark Nieuw Zuid.

Een plek vinden waarvandaan we alles kunnen zien lijkt onmogelijk dus wij beperken ons tot goed zicht op de opkomst en de harde kern van Quick Boys. Dit blijkt een goede keuze want er wordt flink uitgepakt. De actie van Katwijk missen we helaas voor het grootste deel.

Ook met de sfeer zit het wel goed en dit lijkt meteen overgeslagen op het veld. Beide teams krijgen flinke kansen en na vijf minuten had het zomaar al 1-1 kunnen staan. Echter staat in beide doelen een verdediger op de lijn om de bal net op tijd te stoppen. De gretigheid van de eerste paar minuten met zelfs al een opstootje ebt langzaam weg en stilaan wordt het een typische derby met slecht vechtvoetbal.
Vlak voor rust mogen we gelukkig weer opveren. Philippe den Hartog pegelt de bal van een meter of 11 snoeihard in de hoek en zo mag Quick Boys eigenlijk best terecht met een voorsprong gaan rusten.

Quick Boys is de oudste en de grootste club van Katwijk. VV Katwijk is daarentegen meer succesvol. Quick Boys werd tweemaal Algeheel Amateurkampioen (voor het laatst in 2004) tegenover vier maal voor VV Katwijk.

Drinken halen en sjaaltjes scoren wagen we ons maar niet aan wegens de drukte op het sportpark. Zo gebeurd het dat we naast de entreekaartjes de halen wedstrijd niks hebben uitgegeven, ook een prestatie. Wel vermelden we nog even de ontiegelijk slechte zanger die voor het nodige vermaak moest zorgen. Vermaken deed hij ons, maar niet vanwege zijn zangkunsten.

Na rust staat er een herboren Katwijk op het veld, ookal is de eerste grote kans voor de thuisploeg. De poging van dichtbij eindigt echter op de paal. Daarna gaat het spel van Quick Boys alleen maar achteruit. Niet veel later prikt Jeffrey Jongeneelen de bal in de hoek en vijf minuten later maakt Stefan Stam zelfs de 1-2, dit blijkt uiteindelijk de winnende treffer te zijn.

Op het veld wordt er wel gevochten voor iedere meter, maar QB blijkt niet bij machte om het het kleine zusje (zoals ze zichzelf noemen) lastig te maken. Katwijk voetbalt de wedstrijd uit en zo eindigt de derby van Katwijk in een 1-2 overwinning voor de gasten.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.